Dava açma ve icra iflas işlemleri başlıyor!


Gündem 14.06.2020 22:02:00 0
Dava açma ve icra iflas işlemleri başlıyor!

Koronavirüs salgınının ardından alınan tedbirler kapsamında yargılama faaliyetlerini verilen ara sona eriyor. Pazartesi gününden itibaren yargıda 2 aydır durdurulan tüm süreler yeniden işlemeye başlayacak. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar 2 aylık aranın ardından yeniden start alacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yargılamalarla ilgili süreler, Resmi Gazete’de 30 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 15 haziran 2020’ye kadar ertelenmişti. Cumhurbaşkanı kararı ile dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikâyet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri gibi tüm süreler durdurulmuştu.

İCRA İFLAS İŞLEMLERİ DE ERTELENMİŞTİ

Karar ile hâkim tarafından tayin edilen tüm süreler ile alternatif çözüm yöntemleri ve icra ve iflas kanunu ile takip hukukuna ilişkin diğer kanunlarda belirlenen süreler de 15 Haziran’a kadar durduruldu. Cumhurbaşkanı kararına paralel olarak HSK Genel Kurulu tutuklu ve acil işler, dava zaman aşımı yakın işler ile ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki davaları 15 Haziran'a kadar erteledi.

ADLİYELER TAM KAPASİTE MESAİYE BAŞLIYOR

Yeni bir uzatma kararı alınmadı. Bu nedenle adliyeler 16 Haziran salı günü tam kapasite çalışmak üzere kapılarını açıyor. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar 2 aylık aranın ardından yeniden başlayacak. Duruşmalara verilen ara da sona erecek. 2 aylık ara ve pandemi sürecinde yaşanan iş uyuşmazlıkları nedeniyle adliyelerin iş yükünün hayli artabileceği ifade ediliyor.

Isparta Giriş-Çıkışlarında Şok Denetim Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak adına şehrin stratejik noktalarında adeta kuş uçurtmadı. 14 Şubat sabah saatlerinde başlayan ve 15 Şubat sabaha karşı 03:30’a kadar kesintisiz devam eden
Isparta’da Şiddetli Rüzgâr Minareyi Yıktı Isparta’da akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran fırtına, Halıkent Mahallesi'nde korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.
AYKUT KAYA’DAN SU BASKININDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE DESTEK Aykut Kaya, Kaş’ta yağışların ardından su seviyesi yükselen Eşen Çayı çevresinde su baskınından etkilenen tarım alanlarında incelemelerde bulunarak zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ankara Mimarlar Odası’nda Turuncu Liste Güven Tazeledi Ankara Mimarlar Odası'nda seçimin kazananı Yenilikçi Mimarların Turuncu Listesi oldu.
Aralıkta Tavuk Eti ve Yumurta Üretiminde Artış Tavuk eti üretimi Aralık 2025’te yıllık %7,1 artarak 253 bin 993 tona, tavuk yumurtası üretimi ise %10,2 yükselerek 1,86 milyar adede ulaştı. Yıl genelinde tavuk eti üretimi %11,3 artarken, yumurta üretimi %6 azaldı.