Dava açma ve icra iflas işlemleri başlıyor!


Gündem 14.06.2020 22:02:00 0
Dava açma ve icra iflas işlemleri başlıyor!

Koronavirüs salgınının ardından alınan tedbirler kapsamında yargılama faaliyetlerini verilen ara sona eriyor. Pazartesi gününden itibaren yargıda 2 aydır durdurulan tüm süreler yeniden işlemeye başlayacak. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar 2 aylık aranın ardından yeniden start alacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yargılamalarla ilgili süreler, Resmi Gazete’de 30 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 15 haziran 2020’ye kadar ertelenmişti. Cumhurbaşkanı kararı ile dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikâyet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri gibi tüm süreler durdurulmuştu.

İCRA İFLAS İŞLEMLERİ DE ERTELENMİŞTİ

Karar ile hâkim tarafından tayin edilen tüm süreler ile alternatif çözüm yöntemleri ve icra ve iflas kanunu ile takip hukukuna ilişkin diğer kanunlarda belirlenen süreler de 15 Haziran’a kadar durduruldu. Cumhurbaşkanı kararına paralel olarak HSK Genel Kurulu tutuklu ve acil işler, dava zaman aşımı yakın işler ile ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki davaları 15 Haziran'a kadar erteledi.

ADLİYELER TAM KAPASİTE MESAİYE BAŞLIYOR

Yeni bir uzatma kararı alınmadı. Bu nedenle adliyeler 16 Haziran salı günü tam kapasite çalışmak üzere kapılarını açıyor. Dava açma, başvuru, şikayet, itiraz ve icra ve iflas işlemleri ile duruşmalar 2 aylık aranın ardından yeniden başlayacak. Duruşmalara verilen ara da sona erecek. 2 aylık ara ve pandemi sürecinde yaşanan iş uyuşmazlıkları nedeniyle adliyelerin iş yükünün hayli artabileceği ifade ediliyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü