Davraz Kayak Merkezi Sizi Tutkunuzu Yaşamaya Davet Ediyor


Gündem 20.01.2020 21:18:00 0
Davraz Kayak Merkezi Sizi Tutkunuzu Yaşamaya Davet Ediyor

Ülkemizin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte sezonun en yoğun günlerini yaşıyor. Davraz’a akın eden ziyaretçilerin kimi doğum günü kutluyor, kimi kamelyalarda piknik yapıyor, kimi kızakla kayıyor, kimi yamaç paraşütü yapıyor, kimi ise tecrübesine göre 26 Km’yi bulan pistlerde doyasıya kayıyor. Ülkemizin çeşitli illerinden merkeze gelen kayak severler ve ziyaretçiler Davraz’ın eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu söyleyerek Davraz’ın tadını çıkarıyor.

Bacasız Fabrika

Kırsal kalkınmaya sağladığı faydalar saymakla bitmeyen Davraz Kayak Merkezi yöre insanı için aslında bacasız bir fabrika gibi. Davraz Kayak Merkezi; Isparta’dan kayak merkezine giden yol üzerinde yerleşik olan köylere bir çok iş alanı sağlıyor, köylere ekonomik canlılık yaşatıyor. Çoğu köylü yol kenarlarında kızak kiralarken yine köylüler tarafından kurulan modern iş yerlerinde ise kayak takımı kiralamadan yeme içmeye kadar bir çok iş yeri faaliyet gösteriyor. Ziyaretçiler köylülerin yıl boyunca ürettiği doğal ürünlere de rahatlıkla ulaşıp satın alabiliyor.

Güvenlikten Ödün Verilmiyor

Sezonun bu en yoğun günlerinde Davraz Kayak Merkezinde ve merkeze giden yolda güvenlik ise en üst seviyede tutulmakta. Kayak merkezi yolunda modern görüntüleme sistemleriyle donatılan Jandarma araçları, vatandaşları durdurmadan gerekli sorgulama işlemlerini yapıyor ve şüpheli herhangi bir durumda derhal müdahale ediyor. Kayak merkezi içerisinde de Jandarma Arama Kurtarma Timleri tecrübeli personeliyle ve modern kar motorlarıyla olası kaybolma ve kaza olaylarına anında müdahale edebilmek için hazır bekliyor.

Acil Sağlık Hizmeti

Güvenliğin yanı sıra diğer önemli bir konu ise acil sağlık hizmetleri. Davraz Kayak Merkezinde olası bir kaza durumunda 112 istasyonunda biri kar paletli olmak üzere 3 ambulans sağlık personeliyle birlikte merkezi ziyaret edenlere gün boyu  hizmet veriyor.

Konaklama ve Tesisler

Davraz Kayak Merkezinde her bütçeye göre konaklama imkanı bulunmakta. Merkezde;  4 yıldızlı ve 280 yataklı bir otel, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ait 84 yataklı bir Eğitim ve Uygulama Oteli ve 55 yataklı bir oberj otel bulunmakta. Isparta merkezine çok yakın olan kayak merkezine şehir merkezindeki otellerden de çok rahat bir şekilde gidiş geliş yapılabilmekte. Davraz Kayak Merkezinde günübirlikçi ziyaretçiler de unutulmamış. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı  katkılarıyla İl Özel İdaresi tarafından yapımı bu yıl tamamlanan  günübirlikçi tesisleri merkeze gelen vatandaşlara nitelikli hizmet sunuyor. Günübirlikçi ziyaretçilerin kullanımı için yapılan ve bütün sosyal alanları bünyesinde barındıran tesisin 4 bin metrekare kapalı alanında; lokanta, kayak odası, ticari üniteler, oyun odası ve revir bulunuyor. Şu anda misafirlerine hizmet veren tesisin resmi açılışı ise 25 Ocak Cumartesi günü saat: 14:00’de ünlü müzik grubu Gece Yolcuları konseriyle yapılacak.

Mekanik Alt Yapı

Davraz Kayak Merkezi modern mekanik tesisleriyle de göze çarpıyor. Saatte 1.000 kişiyi taşıyabilen 1211 metre uzunluğunda, saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 850 metre uzunluğunda 3 adet telesiyej (kayakçı teleferiği) bulunan merkezde ayrıca saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet de t-bar (teleski)  bulunmakta.

Genç Sporculara İlham Oluyor

Davraz Kayak Merkezinin nitelikli tesisleri Isparta’daki çocukların kayakla tanışmalarına büyük katkılar sağlamakta. Isparta’da bulunan 6 amatör kayak kulübü  ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bölge Spor Kulübü tarafından yaklaşık 150 çocuğa kayak dersleri veriliyor. Buralardan yetişen sporcular ise ulusal ve uluslararası müsabakalarda Isparta’yı temsil etmek için mücadele ediyorlar.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü