Davut Çetin'den ATSO seçimleri ile ilgili açıklama! 'Süreç devam ediyor'

Kepez İlçe Seçim Kurulu'nun Ali Bahar'ı başkan ilan etmesinin ardından mevcut Başkan Davut Çetin ATSO Organ Seçimleriyle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı. Çetin, Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun seçmenin iradesini etkileyecek bir karar verd


Siyaset 12.10.2022 00:10:00 0
Davut Çetin

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ATSO Organ Seçimleriyle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı. Davut Çetin, Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun seçmenin iradesini etkileyecek bir karar verdiğini söyledi.

Davut Çetin

Davut Çetin yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “1 Ekim’de başlayan süreçte seçimi kazandığımızı söyledik. 7 Ekim günü gerçekleşen yönetim kurulu seçimlerimizi sandıkta 59 – 58 kazandık. Bugün geldiğimiz noktada İlçe Seçim Kurulu seçmenin iradesini etkileyecek bir karar vermiştir. Seçimde işaretli ve şaibeli oy kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Oy kullanan meclis üyelerimizin her biri aynı zamanda aday olma yeterliliğine de sahiptir. Oy kullanan her meclis üyesi, listelerde istediği ismi çizip, istediği ismi yazabilir. Bu iddia edildiği gibi bir işaretleme değil, seçilme yeterliliğine sahip herkesin kullandığı hakkıdır, kendi kararıdır. Bu sebepten dolayı bugün İl Seçim Kurulu’na müracaatımızı yapıyoruz. İl Seçim Kurulu’nun doğru ve tarafsız karar vereceğine güvenimiz tamdır. Üyelerimden aldığım her bir helal oyun sonuna kadar takipçisi olacağım. Süreç devam ediyor. Algı operasyonlarına, itibar suikastlerine rağmen, yargımızın güçlü vicdanına sonuna kadar inanıyorum. 140 yıllık ATSO’muzun itibarı bizim için her şeyden önemlidir”

NE OLMUŞTU ?

01 Ekim’de gerçekleşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar vererek iptal etti.

Alınan karar sonrası 59 oy alan kırmızı listenin geçerli oy sayısı 3’e düştü. Mavi listenin 58 oy pusulasında da incelemelerde bulunan ilçe seçim kurulu, bu oy pusulalarında her hangi bir işaretleme ve uygunsuzluk olmadığını tespit etti. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda Ali Bahar 3 oya karşı 58 oy alarak ATSO'nun yeni başkanı oldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı