Denizli Kent Konseyinin çevrim içi otizm farkındalığı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, "Sivil Toplumu Konuşuyoruz" adlı çevrim içi etkinliğinde Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik’i ağırladı. Otizmin bir hastalık olmadığına dikkat çeken Bilik, otizmli bireylerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm


Gündem 11.02.2021 17:30:00 0
Denizli Kent Konseyinin çevrim içi otizm farkındalığı

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafında online olarak düzenlenen programlara bir yenisi daha eklendi. "Sivil Toplumu Konuşuyoruz" adlı program ile Denizli’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının ele alındığı söyleşinin konuğu Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik oldu. Online gerçekleşen programa Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik ve davetliler katıldı. Pandemi süreciyle birlikte birçok dönüşüm ve değişim yaşandığını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, Kent Konseyi olarak 1 yıldan bu yana çalışmaların online bir şekilde başarıyla sürdürüldüğüne dikkati çekti.

“54 çocukta bir otizm görülüyor”

Otizmin bir hastalık olmadığına dikkati çeken Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik ise, otizm ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı. “Otizm bir farklılıktır" diyen Bilik, "Otizmli bireyler eğitim, sosyal yaşama katılım, istihdam gibi yaşamın her alanında sistematik olarak ayrımcılığa uğruyor. Otizmli bireylerin toplumsal iletişim ve etkileşimde güçlükler yaşamaması adına faaliyetler gösteriyoruz" dedi.  


Yurtta bugün hava nasıl olacak? Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Bursa Nilüfer'de sportif başarılar ödülle taçlandırıldı Bursa Nilüfer'de sportif başarılar ödülle taçlandırıldı
İzmir Karabağlar'da mesaiye 'Temizlik'te başladı İzmir Karabağlar'da mesaiye 'Temizlik'te başladı
Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.