Denizlide bu harita hayat kurtaracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi olası bir afet veya depremde vatandaşların güvenli toplanma ve geçici barınma alanlarını öğrenebilecekleri dijital haritayı erişime açtı. Denizlide 19 ilçede, 154 nokta en yakın güvenli toplanma alanını olarak belirlendi.


Gündem 25.02.2021 12:00:00 0
Denizlide bu harita hayat kurtaracak

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi olası bir afet ya da depremde vatandaşların güvenli toplanma ve geçici barınma alanlarını önceden öğrenerek bu noktalara ulaşımlarını kolaylaştırmak için hayat kurtaracak bir yatırıma imza attı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği çalışma ile kent merkezi ve 19 ilçede belirlenen 154 güvenli toplanma ve geçici barınma alanı dijital haritada erişime açıldı. Bilgisayar veya cep telefonu, tablet gibi akıllı cihazlardan ulaşılabilen https://adres.denizli.bel.tr/afetbilgisistemi/ adresinden Denizli genelindeki 154 afet sonrası toplanma alanı görülüyor. Sayfaya giren vatandaşlar bulundukları adresten, harita üzerinden ya da akıllı cihazlarının konum bilgilerinden faydalanarak kendilerine en yakın güvenli toplanma ve geçici barınma alanını tespit ediyor ve bu noktalara nasıl ulaşılabileceklerini dijital harita üzerinden sokak sokak yol tarifiyle birlikte görebiliyor.

"AKILLI ŞEHİR DENİZLİ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir afet, deprem veya acil durum sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla vatandaşların tehlikeli bölgeden uzaklaşarak güvenli toplanma alanlarını önceden öğrenmelerinin ve afet sonrasında bu alanlarda bulunmalarının hayati önem taşıdığını söyledi. Bu kapsamda belirlenen afet sonrası toplanma alanlarını dijital bir haritada erişime açtıklarını anlatan Başkan Zolan, vatandaşların kendilerine en yakın güvenli toplanma ve geçici barınma alanını mutlaka önceden öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Zolan, teknolojik araçlarla, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve daha sürdürülebilir güvenli bir şehir için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gülistan kapalı pazarı açılışına davet Isparta Belediyesi tarafından Gülistan Mahallesi’ne yapılan kapalı pazar alanının açılışı 7 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen açılışa tüm vatandaşları davet etti.
Antalya’da esnaf odaları seçimleri gerildi: Bürokrasi iddiaları gündemde AESOB’a bağlı esnaf odalarında süren seçimler, muhalif adaylara yönelik baskı iddialarıyla gölgelenirken, bürokrasinin sürece müdahil olduğu öne sürüldü.
Türel’in tepkisi haberleri sildirdi Menderes Türel’in sosyal medyadan yaptığı sert açıklamanın ardından, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran’ın iddialarını haberleştiren bazı internet sitelerinin içerikleri yayından kaldırması dikkat çekti.
Kepez’de çevre kirliliğine sıfır tolerans Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ekipleri, 2025 yılında ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimler sonucunda çevre kirliğine neden olan kişi ve işletmelere ait 98 araç plakasına toplam 3 milyon 12 bi
Tarım ihracatı Antalya’yı taşıdı Antalya’nın ocak ayı ihracatı yüzde 6,2 artarak 190,3 milyon dolara ulaştı. Toplam ihracatın yüzde 67’sini tarım ve tarıma dayalı ürünler oluşturdu.