Gündem

Gündem Haberleri

Dere yatakları MASKİ ile güvende


Gündem 4.07.2021 13:00:00 0
Dere yatakları MASKİ ile güvende

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bugüne kadar dere yataklarının vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkilememesi adına önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 

MANİSA (İGFA) - Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 15 milyon TL yatırım yapıldı. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 622 mahallede 936 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirilirken, 436 mahallede su akışının sağlıklı hale getirilmesi amacıyla dere ıslah çalışması yapıldı. Islah çalışmalarının yanı sıra, 30 kilometrelik korkuluk işi yapıldı. MASKİ ekipleri dere yataklarını rüsubattan arındırmış olmanın yanında motor kaskı, koltuk takımı, klozet ve telefon direğine kadar birçok yabancı maddeyi derelerden uzaklaştırdı. Öncelik sırasına göre belirlenen noktalara yaklaşık olarak 3 kilometrelik menfez montajı yapılarak, hem vatandaşların can ve mal güvenliği sağlandı hem de tarım arazilerinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, daha sağlıklı bir çevre ile vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla dere ıslah ve temizlik çalışmalarının büyük önem arz ettiğini belirtti. 


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı