Deri kanserine karşı cildinizde olan değişikliklerin fotoğrafını çekin


Gündem 28.05.2021 11:00:00 0
Deri kanserine karşı cildinizde olan değişikliklerin fotoğrafını çekin

Farklı renk ve şekillerde oluşabilen deri kanserlerinin düzenli vücut ve ben muayenesi ile gözlemlenmesinin önemine dikkati çeken Uz. Dr. Hatice Duman, "Cildinizde olan değişikliklerin fotoğrafını çekin" uyarısında bulundu.

ANTALYA (İGFA) - Memorial Sağlık Grubu Medstar Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hatice Duman, cilt sağlığı için önemli bilgiler paylaştı.

Deri kanserlerinin başlıca bazal hücreli, yassı hücreli kanser ve melonam olmak üzere 3 temel tipi olduğunu belirten Uz. Dr. Hatice Duman, bunların dışında çok daha az görülen derinin yapısında bulunan kıl kökleri, yağ bezleri gibi farklı hücrelerden kaynaklanan deri kanseri türlerinin olduğunu söyledi. "Deri kanserleri çok farklı renk ve şekillerde ortaya çıkabilmektedir" diyen Uz. Dr. Duman, UV ışınlarına en çok maruz kalan yüz, boyun ve el gibi bölgelerde daha çok görülen deri kanserinin, vücudun hiç güneş almayan bölgelerinde de ortaya çıkabildiğini kaydetti. Kişinin kendi kendine düzenli vücut ve ben muayenesi yapması hayati önemine vurgu yapan Duman, "Vücutta olan değişiklik olup olmadığı daha sonra kontrol edebilmek için fotoğraf çekilerek saklanabilir. Düzenli dermatoloji muayenesine gitmek risk cilt kanserine yakalanma riskini önleyebilir" dedi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı