Deri sektörü 3 milyar liralık katkı bekliyor


Gündem 21.07.2021 16:30:00 0
Deri sektörü 3 milyar liralık katkı bekliyor

Deri sektörü her yıl Kurban Bayramı’nda doğru kesim, yüzüm ve saklama işlemleriyle atık derilerin sektöre kazandırılmasını amaçlıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD) Başkanı Burak Uyguner, Kurban Bayramının sektör için büyük önem taşıdığını belirterek, "Kurban Bayramı’nda ham deri ihtiyacının çok büyük bir kısmını doğru kesim ve tuzlama teknikleriyle yurt içinden sağlayabiliriz" dedi.

Uyguner, kurban derilerinin kesimden sonra doğru işlenmesiyle üretimde kullanılacak olan bu derilerin çanta, ayakkabı, kemer ve döşemelik gibi katma değerli ürünler haline dönüştürülerek ekonomimize yaklaşık 3 milyar TL’nin üzerinde katkı sağlayacağını öngördüklerini belirtti.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin temelinde kaliteli hammadde yattığını ifade eden Uyguner, Kurban Bayramının sektör için büyük önem taşıdığını belirterek, "Türkiye’de her yıl deri sanayimiz, 6-6,5 milyon büyükbaş ve yaklaşık 50 milyon küçükbaş hayvan ham derisine ihtiyaç duyuyor. Bayramda yaklaşık olarak kesime giden 850 bin büyükbaş ve 2.5 milyon küçükbaş bulunuyor. Son yıllarda Türkiyede jelatin ve kolajen pazarının da güçlenmesiyle tabakhane çıktıları ve kurban derilerinden de katma değer elde etmeye başladık" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı