DEVAdan Yusuf Bilge Tunç nerede sorusu

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda görev yaparken 29 Ekim 2016 tarihinde KHK ile görevinden ihraç edilen Yusuf Bilge Tunç’un 800 gündür kayıp olduğunu hatırlatarak, sordu.


Gündem 13.10.2021 13:00:00 0
DEVAdan Yusuf Bilge Tunç nerede sorusu

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu açıklamasında son yıllarda zorla kaybetme vakalarındaki artışa dikkat çekti. 2019 yılında zorla kaybetme kapsamına girecek şekilde kaybolan 6 kişinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulduğunun aylar sonra anlaşıldığını anımsattı.  "Zorla kaçırılan 6 kişi aylar sonra emniyette bulundu" diyen Yeneroğlu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda Mali Hizmetler Uzmanı olarak görev yaparken 29 Ekim 2016 tarihinde KHK ile görevinden ihraç edilen Yusuf Bilge Tunç’un 6 Ağustos 2019’dan bu yana tam 800 gündür kayıp olmasını da sorguladı.

“Türkiye’de 1980’ler ve 1990’lar boyunca yüzlerce zorla kaybetme vakası yaşandı" diyen Yeneroğlu, "Son yıllarda da siyah transporter marka araçlarla hareket eden bazı kişilerin özellikle FETÖ şüphelilerini zorla kaybettiği (kaçırdığı) yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır. 2019’da en az 6 kişi (Salim Zeybek, Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen) zorla kaybetme kapsamına girebilecek şekilde kayboldu. Kaybolmalarından aylar sonra bu kişilerin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’nde tutulduğu anlaşıldı. Bazıları daha sonra mahkemede hangi koşullarda zorla kaybedildiğini dahi anlattı” diye konuştu.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Mali Hizmetler uzmanı Yusuf Bilge Tunç’un kaçırılmasından sonra ailesi Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yapmasına rağmen hiçbir şekilde etkin arama çalışması gerçekleştirilmediğini anımsatan Mustafa Yeneroğlu, "Eşi Nuray Tunç tarafından 12.08.2019 ve 08.09.2019 tarihlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan kayıp şahıs konulu başvurular ile Yusuf Bilge Tunç’un FETÖ/PDY üyeliğinden şüpheli olduğu soruşturma dosyaları anlamsız bir şekilde birleştirilmiştir. Birinde mağdur sıfatına diğerine şüpheli sıfatına sahip olunan dosyaların birleştirilmesi konunun sümen altı edilmek istendiğini göstermektedir. Yalnızca kolluk güçleri ve yargı makamları değil ne yazık ki İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı da mağdur ailenin feryatlarına kulaklarını tıkamaktadır. Yusuf Bilge Tunç hakkında vermiş olduğumuz soru önergelerine hiçbir cevap verilmemektedir. DEVA Partisi olarak zorla kaybedilen Yusuf Bilge Tunç’un durumunun acilen ortaya çıkarılması çağrısında bulunuyoruz" dedi.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek