Gündem

Gündem Haberleri

Didimsporu Aydın Efespor devraldı

Aydının Didim ilçesinde geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Didimspor’un BAL’daki katılım hakkını, Efelerspor devraldı. Kongre sonunda Didimspor’un adı ‘Aydın Efespor’ olarak değişti.


Gündem 9.03.2021 16:00:00 0
Didimsporu Aydın Efespor devraldı

Kemal ETLEÇ (Didim Postası) - Didimsporun geçtiğimiz sezon namağlup olarak Didime yaşattığı şampiyonluk gururu karşılıksız kaldı. BALda oynamaya hak kazanan Didimspor beklediği desteği Didimde göremeyince Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay sahip çıktı.

Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Efelerspor, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Didimspor’un BAL’daki katılım hakkını devralarak, Bölgesel Amatör Lig takımı oldu.

Maçlarını Aydında oynamak için resmi başvuruyu bu hafta içinde yapacak olan yeni adıyla Aydın Efespor, böylelikle Bölgesel Ligde Aydın Büyükşehir Belediyespor, Çine Madran, Yıldızspor, Kuşadasıspor  ve Sökespor ile 3. Lige çıkma mücadelesi yapacak. Mevcut Efelerspor ise pilot takım olarak liglere devam edecek.

Efeler ve Aydın’ın tanıtımı anlamında sporun itici bir güç olduğunun bilincinde olan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler’in profesyonel futbol takımı eksiğini gidermek için yaptıkları bu güzel anlaşmanın sonunda 3. Ligde olacaklarını belirtti.  Didimspor kurucu Başkanı Deniz Polat ise, "Ligin başlamasına 45 gün kaldı. Bu süre zarfında Didimde tüm yetkililer ile temasta bulunduk lakin son 1 haftada gelişen şartlar neticesinde bu kararı aldık. Spora ve sporcuya değer veren Efeler Belediye Başkanı Fatih Ataya teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan edinilen bilgiye göre, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atayın, Didimspor kurucu Başkanı Deniz Polata Onursal Başkanlık teklifinde bulunduğu ve bu konunun da önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı yönünde.


Otizm Farkındalık Haftasına özel çocukların gösterisi damga vurdu Otizm Farkındalık Haftasına özel çocukların gösterisi damga vurdu
İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor
Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı
Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı