Dijitalleşme, elektrik sektörünü 11 kat hızlandırdı


Gündem 17.06.2021 16:00:00 0
Dijitalleşme, elektrik sektörünü 11 kat hızlandırdı

Elektrik piyasasında 2021 yılının ilk beş ayında tüketici tarafında yaşanan gelişmeleri ve tüketici verilerini inceleyen encazip.com’un araştırmasından ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

İSTANBUL (İGFA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma internet sitesi encazip.com, 2021 yılının ilk 5 ayında elektrik piyasasında yaşanan gelişmeleri ve ortaya çıkan tedarikçi değişikliği verilerini açıkladı.
Bu dönemde elektrik tedarikçisi değiştiren tüketicilerin sayısı yüzde 22 artarken, tedarikçi değiştiren iş yeri tüketicileri yaklaşık yüzde 13,4 daha ucuz fiyattan elektrik kullandı. Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Şubat ayının sonunda yaptığı mevzuat güncellemesi ile elektrik ile ilgili tüm işler mesafeli kanallardan yapılabilir hale geldi ve bunun sonucunda tedarikçi değişiklikleri iki ayda tam 11 kat hızlandı.
TEDARİKÇİ DEĞİŞİKLİĞİ EN ÇOK İSTANBUL VE ANKARADA
Öte yandan tedarikçi değişikliği için iller mercek atına aldığında verilere göre ilk iki sırada İstanbul ile Ankara yer aldı. Bu illeri İzmir ile Adana takip etti. Tedarikçi değişikliğinin ilk aşaması ise tüketicilerin yaptıkları pazar araştırması ve tarife karşılaştırması. Karşılaştırma verilerine bakıldığında tüketiciler, en çok Salı günü işlem yaparken en az işlemin yapıldığı gün ise Pazar günleri oldu. Yapılan işlemlerin yarısı saat 08:00 ile 16:00 arasında gerçekleşti.


Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Eczacıbaşı Dynavit, 'Yılın Kadın Spor Takımı' seçildi Eczacıbaşı Dynavit, 'Yılın Kadın Spor Takımı' seçildi
Lonca 9. dönemi 8 girişimciyle tamamladı Lonca 9. dönemi 8 girişimciyle tamamladı
BUTGEM’de istihdam odaklı protokol imzalandı BUTGEM’de istihdam odaklı protokol imzalandı
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı