Dikkat! 81 ilin valiliğine gönderildi! Yarından itibaren maske takmamanın cezası...


Gündem 22.06.2020 14:24:00 0
Dikkat! 81 ilin valiliğine gönderildi! Yarından itibaren maske takmamanın cezası...

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimatı doğrultusunda yarından itibaren bu kuralı ihlal edenlere idari para cezası uygulanacak.

Yarın itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecek.

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

Isparta Belediyesi’nden yaban hayvanlarına kış desteği Isparta Belediyesi, soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için halk pazarlarında ayrıştırılan atık gıdaları ormanlık alanlara bırakarak beslenmelerine destek oluyor.
SDÜ listede yok, ISUBÜ son sırada: TÜBİTAK 1001 sonuçları Isparta için alarm veriyor TÜBİTAK 1001 kapsamında açıklanan 2025 “En Başarılı İlk 50 Üniversite” listesinde SDÜ’nün yer almaması, ISUBÜ’nün ise son sıradan girebilmesi, Isparta’nın bilimsel ve akademik geleceği adına ciddi endişe yarattı.
Halıcı: Isparta’da Su Krizi Derinleşiyor CHP’li Hikmet Yalım Halıcı, temiz içme suyu sorununun çözülmemesini “yönetim zafiyeti” olarak nitelendirerek iktidarı TBMM’de sert sözlerle eleştirdi.
Tayvan ile akademik iş birliğinde stratejik adım Tayvanlı akademisyen Prof. Dr. Chi-Chang Chang’ın üniversitemizi ziyaretiyle, nörobilim ve karar verme bilimleri başta olmak üzere birçok alanda ortak projelerin önünü açan MoU imzalandı, Türkiye-Tayvan akademik iş birliği güçlend
İletişim Başkanı Duran: Dijital platformlara yönelik düzenlemeler dünya genelinde yaygınlaşıyor İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medyaya ilişkin yaş doğrulama, ebeveyn onayı ve içerik denetimi gibi uygulamaların birçok ülkede hayata geçirildiğini belirtti.