Dışişleri’nden BM’ye Maraş tepkisi!


Gündem 23.07.2021 22:30:00 0
Dışişleri’nden BM’ye Maraş tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’ni, Rum-Yunan ikilisinin yanıltıcı propagandasından kurtulmaya, ayrıca KKTC’nin, Maraş konusunda hukuka uygun olarak attığı adımlarını desteklemeye davet etti.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığından Maraş açılımı ile ilgili açıklama geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 20 Temmuz 2021 tarihinde açıklanan, Maraş açılımının ikinci aşaması hakkında BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan Başkanlık Açıklaması ile çeşitli ülkelerin yaptıkları, Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan ve asılsız iddialara dayanan açıklamaları tümüyle reddediklerini ve bunlara ilişkin KKTC’nin verdiği cevapları tamamıyla paylaştıklarını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi açıklaması ile çeşitli ülkelerin, Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan, asılsız iddialara dayanan açıklamalarını tümüyle reddediyoruz" denildi. Açıklamada, KKTC makamlarınca Maraş açılımı kapsamında alınan tüm kararların mülkiyet haklarına saygı çerçevesinde olduğunun altı çizildi, uluslararası hukukla tamamen uyum içerisinde olduğu belirtildi.

Dışişlerinin açıklamasında, "İddia edildiğinin aksine, BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlal edilmesi söz konusu değildir" denildi. Maraşta mağduriyet oluşmayacağına da vurgu yapılan açıklamada, "Herkesin yararına olacak şekilde, mevcut mağduriyetler giderilecektir" ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1418618908622348290

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı