Diyarbakır’ın çehresi değişiyor


Gündem 10.07.2021 15:30:00 0
Diyarbakır’ın çehresi değişiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde vatandaşların hayatına dokunacak önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

DİYARBAKIR (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırlıların yaşamını etkileyecek, kalite ve konforu ön planda tutan çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yürüttüğü çalışmalarla kent yaşamındaki sorunları azaltmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yaşayan vatandaşların da yaşam konforunu artıracak projeleri hayata geçiriyor. Tarihi mekanlarda devam eden restorasyon çalışmalarıyla kentin turizm potansiyelini ön plana çıkartacak projeleri uygulamaya devam ediyor.

Sur’larda diriliş devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 10 Ağustos’ta Diyarbakır Kalesi’nin en görkemli burçları olan Ulu Beden, Yedikardeş, Selçuklu, Nur ve Urfa Kapı’daki 6 burçta restorasyon çalışması başlattı.

Benusen mahallesi’nde onarımı yapılan burçlara bitişik ve görüntüsünü olumsuz etkileyen 300’e yakın bağımsız yapı kamulaştırılarak Sur’ların dış kısmındaki koruma bandında 25 bin metrekarelik alan ortaya çıkarıldı.

Ocak ayında 11’i İçkale ve 2’si dış kale burcu olmak üzere 13 burçta, Amida Höyükün çevresindeki istinat duvarı ile 11 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesinin de yer aldığı restorasyon çalışmaları hayata geçirildi.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.