Diyarbakırda kuzular podyuma çıktı!

Diyarbakır’da Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarının açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 20 kuzunun podyuma çıktığı Kuzu Güzellik Yarışmasında da birinci olan kuzuya tam altın taktı.


Gündem 31.03.2021 09:30:00 0
Diyarbakırda kuzular podyuma çıktı!

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakırda Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirlinin katılımıyla yapıldı. Bakan Pakdemirli, tarih, kültür, tarım ve ticaret baş şehirlerinden olan Diyarbakırda açılışı yapılan fuarın ülkeye, kente ve bölgeye hayırlar getirmesini diledi.

Fuarların tarım, hayvancılık, orman ve gıda için her zaman önemli olmaya devam edeceğini kaydeden Bakan Pakdemirl, Diyarbakırdaki fuarın en önemli noktasının da ortak akıl ve kurumların iş birliği ile olması olduğunu belirterek, "Sadece maddi değil, manevi olarak da fuarın başarıya ulaşması için çalışıyoruz" mesajı verdi. 

KUZU GÜZELLİK YARIŞMASINDA BAKAN PAKDEMİRLİDEN TAM ALTIN

Öte yandan Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce 20 kuzunun podyuma çıkarıldığı "Kuzu Güzellik Yarışması" düzenlendi. 

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, mahalli keçilerin Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfanın bitki örtüsü, topografik yapısı ve iklimi dikkate alındığında bölge için özel ve önemli bir gen olduğunu söyledi.  TAGEMin Hayvan Genetik Kaynakları Yerinde Koruma ve Geliştirme Projesi kapsamında desteklerinin devam edeceğini kaydeden Bakan Pakdemirli, daha sonra yarışmada birinci seçilen kuzuya tam altın takarak, birincilik sertifikası verdi. Yarışmada ikinci olan kuzuyu AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ödüllendirirken, üçüncü olan kuzuya ödülü Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu tarafından takıldı. 

Fuarın, 3 Nisana kadar ziyarete açık olacağı bildirildi.


MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında
Bursa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi Bursa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi Bursa'da ziraat mühendislerine 'kontrol görevlisi' eğitimi
Marmaris’te derelerde temizlik çalışması Marmaris’te derelerde temizlik çalışması