Diyarbakırda merkezdeki öğretmenlerin aşılanmamasına tepki! (Özel Haber)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Şubat’ta öğretmenlerin aşılama sürecinin başladığı yönündeki açıklamaların üzerinden yaklaşık üç hafta geçmesine rağmen aşılanmayan çok sayıda öğretmen var. Aşılama takviminin düzensiz olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Diy


Gündem 15.03.2021 11:30:00 0
Diyarbakırda merkezdeki öğretmenlerin aşılanmamasına tepki! (Özel Haber)

Yağmur ENSARİ (DİYARBAKIR YENİGÜN)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Şubat’ta Çorum’da bir köy okulunda aşı olması ardından öğretmenler için aşılama sürecinin başladığını duyurmuştu. Yaklaşık üç hafta geçmesine rağmen aşılanmayan öğretmenlerin olması tepkilere neden oldu.

Eğitim-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eş Başkanı Emine Akşahin, Diyarbakır’da merkezde görev yapan öğretmenlere yönelik şu anda bir aşılama takviminin olmadığı öğrendiklerini belirterek, "Köy okullarında görev yapan öğretmenlerin ise yüzde 50’ye yakınının aşılandığını öğrendik. Türkiye genelinde 1 milyon 170 bin öğretmen var ama sadece 80 bin öğretmen tek aşılanmış” dedi.

Merkezde görev yapan öğretmenlere yönelik aşılama takvimi bulunmadığını öne süren Akşahin,  Türkiye genelinde 1 milyon 170 bin öğretmen var ancak sadece 80 bin öğretmenin tek aşılandığını öğrendiklerini söyledi Aşılamanı yetersiz olduğundan dolayı öğretmen ve öğrencilerin risk altında olduğuna dikkati çeken Akşahin, "Aşılanma olmadığı sürece öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve temasta bulundukları herkes risk atında olmuş olacak. Salgın seyri kontrol altına alınmadan eğitim süreci başladığı için tüm eğitim emekçileri büyük risk taşıyor. Öğretmenler bizce aşılanma programına alınması gereken ilk meslek gruplarından biriydi” diye konuştu.

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hüseyin Kasun ise, sadece köy okullarında azınlık sayılabilecek sayıda öğretmenin tek aşılandığını, merkezde ise hiçbir öğretmenin aşılanmadığını söyledi.  Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı da yerel yetkililerin sorumluluk almadığını söyleyerek aşılamanın yok denilecek kadar az olduğunu belirtti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı