Gündem

Gündem Haberleri

Diyarbakırda Pir Azize vefa

Diyarbakırın Hani ilçesinde inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip Pir Aziz Türbesinin çevre düzenlenmesi tamamlandı.


Gündem 22.04.2021 12:00:00 0
Diyarbakırda Pir Azize vefa

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ilçe değerlendirme toplantıları kapsamında gittiği Hanide halk arasında kimi rivayetlere göre Şeyh Abdulkadir Geylani’nin torunu, kimi rivayetlere göre ise burada şehit olan bir komutan olduğu söylenen ve uzun yıllardır bakımsız olan Pir Aziz Türbesi’nin vatandaşın ziyaretini daha rahat yapabilecek şekilde düzenlenmesi talimatını vermişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Kuyular mahallesi Piraziz dağlarında yüksek bir tepede bulunan binlerce vatandaşın ziyaret ettiği türbeyle ilgili çevre düzenleme ve peyzaj projesinin hazırlanması ardından türbenin zeminine 4 bin 875 metrekare kilitli parke ve 500 mtül bordür serildi. Vatandaşların dinlenebilecekleri ahşap oturma grupları ve çardaklar, çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için de oyun grupları yerleştirerek çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, kentin inanç turizmi açısından önemli mekanlarından Lice’deki Ashab-ı Kehf mağarasının düzenlemesi ile Egil Peygamber Kabirleri ile tarih Asur kalesi arasında yapılacak olan yürüyüş yolunun çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek