Diyarbakırda tarihi surlar restorasyonla hayat buluyor

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tarihi surlarda bulunan ve restorasyonla yenilenen Mardin Kapısında incelemelerde bulundu.


Gündem 5.04.2021 12:00:00 0
Diyarbakırda tarihi surlar restorasyonla hayat buluyor

DİYARBAKIR (İGFA) - Tarihi Diyarbakır surlarındaki diriliş tüm hızıyla sürüyor. Vali Münir Karaloğlu tarafından kadim şehrin en önemli yapılarından olan tarihi surların dört bir yanında başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır Surlarındaki restorasyon çalışmaları kapsamında yenilenen Mardin Kapısında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, aslına uygun olarak yenilenen ve surlardaki yerine monte edilen kapıyı yerinde inceledi. Vali Karaloğlu, yetkililere çalışmalarından dolayı teşekkür ederken şehrin tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Karaloğlu, 5 km uzunluğundaki surların dışarıya açılan 4 ana kapısından birisi olan Mardin Kapısında gerçekleştirdiği incelemeler sonrasında Keçi Burcunun etrafında sürdürülen peyzaj çalışmalarını da inceleyerek yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor