Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Osman: "Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız"

Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman, 27 Eylül Azerbaycan Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Gündem 28.09.2021 18:30:00 0
Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Osman:

AZERBAYCAN (İGFA) - 27 Eylül Azerbaycan Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman, "Tek millet iki devlet olarak her zaman Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Osman, tüm Türk devletlerinin yanında olduklarının da mesajını vererek, "Hem Türkiye başta olmak üzere Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Pakistan tüm Türk Cumhuriyetlerinin yanındayız. Bir Müslüman olarak nerede bir Müslüman var ise onun yanındayız. Ve insan olarak nerede bir insanlık var ise onların yanındayız. Dünyanın neresinde bir zulüm var ise Doğu Türkistan’da Arıkan’da nerede bir zalim varsa onun karşısındayız. Tüm dünya insanlarını, tüm İslam alemini, tüm Türk dünyasını Doğu Türkistan için sahip çıkmasını ricada bulunuyorum. Sözlerimin sonunda Türk konseyine Doğu Türkistan olarak bizlerin turan ordusu içinde olduğumuzu tüm dünyanın bilmesini ve görmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...