Dokumapark’ta ‘28 Temmuz 2021 Büyük Antalya Yangını’ sergisi açıldı

Dokumapark Modern Sanat Galerisi'nde Antalya'da orman yangınlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "28 Temmuz 2021 Büyük Antalya Yangını" sergisi açıldı.


Gündem 29.07.2022 12:21:00 0
Dokumapark’ta ‘28 Temmuz 2021 Büyük Antalya Yangını’ sergisi açıldı

Kepez Belediyesi Dokumapark Modern Sanat Galerisi'nde, Orman Genel Bölge Müdürlüğü tarafından, geçen sene Manavgat ve çevre ilçelerde yaşanan orman yangınını ele alan sergi açıldı."28 Temmuz 2021 Büyük Antalya Yangını" sergisinde müdahaleler sırasında şehit olan işçilerin fotoğrafları, zarar gören traktör, arazözler, işçilerin yanan söndürme ekipmanları ile yangın ve sonrasına ilişkin fotoğraflar yer aldı. Dokumapark Modern Sanat Galerisi'nin girişine konulan, yangın müdahaleleri sırasında 2 şehidin verildiği Orman Müdürlüğüne ait arazöz’ün son hali duygusal anlar yaşattı. Sergi açılışına Antalya Vali Ersin Yazıcı, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy katıldı. Açılış konuşmasında Antalya Vali Ersin Yazıcı, Manavgat ve çevresindeki ilçelerde yaşananların, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olduğunu ve 60 bin hektar alanın yandığını ifade etti.

2 işçimizi şehit verdik

Geçen sene yaşanan orman yangınlarını anlatan Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici “Manavgat yangınının yüzde 90'ı kontrol altına almıştık. Ancak akşam saatlerinde Akseki Kepezbeleni Mahallesi'nden çıkan yangın rüzgar ve sıcak havanın etkisiyle 1,5 saatte Manavgat'a ulaştı” dedi. İkinci gün yangında 29 bin hektar alanın kaybedildiğini aktaran Dikici, "İki yangın birleşti, üzerine Gündoğmuş yangını eklendi. Bu yangın Alanya ilçesine geçti, yangınlar birleşerek İbradı ilçesine kadar çıktı. 2 işçimizi şehit verdik, 5 vatandaşımız yangında hayatını kaybetti. Bin 200 civarında ev ve müstakil birim yandı. Binlerce hayvan telef oldu. 6 milyon metreküp ağacımız zayi oldu." diye konuştu.  Dikici, hasarlar tespit edilerek, her vatandaşın zararının minimuma indirildiğini, evlerinin yapıldığını belirterek, ormancılar olarak bölgeyi yeşertmek için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı