Dolar üst üste 4 gündür düşmeye devam ediyor


Gündem 14.12.2019 00:55:00 0
Dolar üst üste 4 gündür düşmeye devam ediyor

Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklentiler doğrultusunda hareket etti. Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan indirmesinin ardından Türk lirası varlıklara talebin arttığı görüldü. Dolar/TL, dün 5,7625'e kadar gerilemesinin ardından günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 5,7893'ten tamamladı. Dolar/TL, üst üste düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyarak saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 altında 5,7770'ten işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?
Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 6,4545'ten, sterlin/TL yüzde 2,1 değer kazancıyla 7,7775'ten satılıyor.
İngiltere'de gerçekleştirilen genel seçimin ilk sonuçlarına göre, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin parlamentoda tek başına çoğunluğu sağladığının anlaşılmasının ardından sterlin/dolar paritesi, yüzde 2,25 değer kazanarak Mayıs 2018'den bu yana en yüksek seviyesi olan 1,3515'e çıktı. Avro/dolar paritesi de yüzde 0,4 artışla 1,1170'ten işlem görüyor.
'DOLARDA 5,81 DİRENÇ KONUMUNDA'
Dolar endeksi, dün 96,59 ile yaklaşık 5,5 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından 96,8 seviyesinde dengelendi. Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 5,73'ün destek, 5,81'in direnç konumuna geldiğini dile getirdi.

Haksız fiyat artışlarına karşı sıkı denetim uyarısı 2026 yılı için net 28.075 TL olarak açıklanan asgari ücretin ardından, Ticaret Bakanlığı haksız fiyat artışlarına karşı sert bir açıklamada bulundu.
Zindan Mağarası Kapılarını Kış Sezonu İçin Kapattı Aksu Kaymakamlığı’ndan "Hava Koşulları" Nedeniyle Kapatma Kararı
Galerici esnafıyla ortak akıl buluşması Faruk Daşdöner, Galericiler Sitesi esnafıyla bir araya gelerek sektörün sorunları ve beklentileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Batı Akdeniz ihracatının yıldızları ödüllerini aldı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği “İhracatın Yıldızları” töreninde, Antalya, Burdur ve Isparta’dan en fazla ihracat yapan 61 firma, 25 farklı kategoride ödüllendirildi.
Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı Küresel ham çelik üretimi kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak 140,1 milyon tona gerilerken, Türkiye’nin ham çelik üretimi yüzde 10 artışla 3,3 milyon tona yükseldi.