Gündem

Gündem Haberleri

DOMATES ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Korkuteli’nde yılın 12 ayı açık alanlarda ve seralarda yetiştirilen domatesin kilosu, 12-15 TL arasında satılıyor. Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ) Seraya ektiği Domates şu günlerde altın çağını yaşadığını, fiyat olarak 12-15 TL arasında satıldığını ve Korkute


Gündem 18.07.2022 01:51:00 0
DOMATES ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Korkuteli’nde yılın 12 ayı açık alanlarda ve seralarda yetiştirilen domatesin kilosu, 12-15 TL arasında satılıyor. Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ) Seraya ektiği Domates şu günlerde altın çağını yaşadığını, fiyat olarak 12-15 TL arasında satıldığını ve Korkuteli’nden Antalya’ya domates gönderdiğini söyledi.
Korkuteli’nde son yılların en yüksek fiyatına ulaşan domates, 12-15 TL arasında alıcı buluyor. Artan fiyatlar tüketiciyi zor durumda bırakırken seraya ve tarlaya inen ve bu yıl domates eken üreticiler ise umutlarının büyük olduğunu söylediler.
Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ), Fiyatları tavan yapan domates bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Her geçen gün fiyatlar artıyor. Şu an domatesi 12-15 TL arası fiyattan alıyoruz. Domatesin yanı sıra diğer sebze fiyatları da bu günlerde arttı. Bunun en büyük sebebi de yaz mevsiminin aşırı sıcak gitmesinden dolayı birçok bahçedeki ürün hastalandı ve ürün alınamadı. Bizim serada Domates şuan 12-15 TL'den satıyoruz” dedi.
PARA ETMEYEN DOMATES, SONRADAN ALTIN OLDU
#Antalya’nın domates üretimine en elverişli bölgelerden biri olan Yaylada şuan birçok yerde domates üretimi durdu. Alaaddin Mahallesinde ürettiğimiz domates şuan dalında. Ama baktığımızda ilk önce para etmeyen domates, sonradan altın oldu. Şuna bu fiyatların çok iyi olması ve üretimin artması nedeniyle domates altın çağını yaşamaya başladı. Korkuteli hastalık oranlarının çok düşük olduğu bir bölge. Yayla havasının olması nedeniyle domateslerdeki kalite oranı çok yüksek. Bundan dolayı da bütün alıcılar tarafından tercih edilmekte. Çünkü hakikaten çok kaliteli mallarımız var. Buradaki üretimin tamamı, 'İyi tarım uygulaması' çerçevesinde yapılıyor. İlaç kalıntısının olmadığı, arılar kullanılarak sağlıklı bir üretim gerçekleştiriliyor. Tabii ki diğer yerlere baktığımız zaman kalite daha yüksek burada.
Allah bereket versin, fiyatlar sonradan açılmaya başladı. İlk haşatımızda fazla para kazanamadık ama sonradan domates altın gibi oldu. Yoğun taleplerden dolayı Domatesi Antalya pazarına gönderiyoruz” dedi.
Üretici Hasan Oymak (TÜLÜ), Seramızda #Fasulye, #Kabak ve #Salatalıkta üretiyoruz.
İnşallah önümüzdeki günler ürünlerimiz yetişince satışımız başlayacak” dedi.

Zekiye Tekin ve kadınlar Pazaryeri sokaklarına sığmadı Zekiye Tekin ve kadınlar Pazaryeri sokaklarına sığmadı
Savran seçim çalışmalarına renk kattı Savran seçim çalışmalarına renk kattı
Promosyon listesi güncellendi Promosyon listesi güncellendi
Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat... Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...