Domates üreticilerinden Canan Karatay’a sert tepki


Gündem 1.11.2019 23:48:00 0
Domates üreticilerinden Canan Karatay’a sert tepki

Canan Karatay’ın, “Patlıcanın, yeşilbiberin, domatesin kışın sofrada yeri yok. Şimdiden ya kurutacaksınız ya pastörize edeceksiniz ya da turşu yapıp kullanacaksınız” açıklamalarına Antalya domates üreticilerinden tepki geldi.

 

Üreticiler "Canan hocamızı Kumluca’ya bekliyoruz. Nasıl yetiştiğini gelsin görsün. Ondan sonra açıklamalarını daha dikkatli yapacağını umuyoruz. O profesörlüğünü yapsın, biz de çiftçiliğimizi yapalım" dedi

Kimyasal kullanmıyoruz

Bölgede sağlıklı üretimin yapıldığını belirten Kumluca Ziraat Odası Başkanı Kökçe  "Canan Karatay hocamız ’kışın domates, biber, patlıcan yemeyin’ demiş. Hayır, öyle bir şey yok. Biz burada sağlıklı bir şekilde üretim yapıyoruz. Seralarda üretilen ürünlerin tamamen kimyasalla işi yoktur. Kimyasal kullanmıyoruz. Çünkü seralar kapalı bir alan olduğu için dışarıdan zararlı böcek ve haşerat girmez. Tamamen kontrolümüz altında olduğu için arı ve böcekle üretim yapıyoruz"

Canan Karatay’ı sağlıklı beslenmeye davet ediyoruz”

Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu "Sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca’mıza Sayın hocamız Canan Karatay’ı sağlıklı beslenmeye davet ediyoruz. Gelsin burada sağlıklı beslenmek nasılmış biz ona öğreteceğiz. Geldiği zaman biz ona domates çorbamızı, domates suyumuzu ve domates reçelimizi, domates salatamızı bunları ikram edeceğiz. Kumluca’da sağlıklı bir şekilde beslenmeyi tarif edeceğiz kendisine. Her zaman kapımız açık sonuna kadar. Sağlıklı domateslerimizi kendisine ikram edeceğiz. Gönül rahatlığıyla tüketebilirler” ifadelerinde bulundu


 

Bir diğer tepki de üreticilerden gelirken üretici Ramazan Durmuş  “Biz Kumluca halkı olarak dünyada sayılı bölge olarak mikro klima ikliminde yetişen domateslerimizi genellikle yüzde 99 olarak doğal olarak yetiştiriyoruz. Canan hocamızı Kumluca’ya bekliyoruz. Nasıl yetiştiğini gelsin görsün. Ondan sonra açıklamalarını daha dikkatli yapacağını umuyoruz" mesajını verdi.

O profesörlüğünü yapsın biz de çiftçiliğimizi


Üretici Önder Akıncı da "Canan Karatay hocamızı severiz sayarız, bilgisine güveniriz. O profesörlüğünü yapsın. Biz de çiftçiliğimizi yapalım. Gelsin, yerinde görsün. Şartlarımızı görsün. Nasıl yapıldığını bizimle beraber görsün. Kumluca’nın iklimini üretim şartlarını görsün. Ondan sonra konuşsun”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü