DOSABSİADdan yeşil dönüşüm yolculuğu

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye’nin ‘yeşil dönüşüm’ yolculuğunda Yeşil Mutabakat’ta mutlaka yer alması gerektiğini söyledi.


Gündem 24.03.2021 14:30:00 0
DOSABSİADdan yeşil dönüşüm yolculuğu

BURSA (İGFA) - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa’da gerçekleştirilen Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı Marmara etkinliğinde Gelecek İçin Sıfır Atık Paneli’ne konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Meltem Acet’in yaptığı panelde Halkbank Kadın Girişimci Bölüm Müdürü Yasemin Dayı, Geneon Biyoteknoloji Kurucusu Begüm Esra Aytan ve Mimar-Sanatçı Melek Bulut ile birlikte panelist olan Çevikel, sıfır atık konusunda yapılması gerekenleri anlattı.

 SIFIR ATIK, TEMİZ ÜRETİM

‘Cesaret et, kendi başarı hikâyeni yaz’ sloganıyla gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın yaptığı Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı Marmara etkinliğinde Gelecek İçin Sıfır Atık Paneli’nde konuşan TÜGİAD Genel Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, sıfır atık konusunun gelecek için hayati önemde olduğunu söyledi.

Sıfır atık ve su sorunu konusunun DOSAB Başkanı Ersan Özsoy ve Yönetim Kurulunun da uzun süredir gündem maddelerinden biri olduğunun altını çizen Nilüfer Çevikel, “DOSAB ciddi bir su sorunu yaşanacağını öngörerek, rol model olacak bir çalışmayı hayata geçirdi. Deşarj edilen suyun yüzde 40’a yakınını geri kazandıracak olan bu proje ile yer altı su kaynakları daha az kullanılacak ve DOSABın bu çevreci yaklaşımı örnek olacaktır. Yenilenebilir enerji konusunda da DOSAB, kendi tesislerinin ihtiyacının yarısını karşılayan güneş paneli yatırımını yapmış durumda” dedi.

 ‘YEŞİL DÖNÜŞÜMDE HIZLI OLMALIYIZ’

İklim değişikliği, su ve yenilenebilir enerji başlıkları için çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Nilüfer Çevikel, “Türkiye’nin de taraf olduğu Paris İklim Anlaşması’nı çok önemsiyoruz. Bu anlaşma, çevre dostu olmayan firmaların ürün satmasını imkânsız hale getiriyor. Doğal kaynakların sonsuz olmadığını bilmeli ve karbon salınımına dikkat etmeliyiz. Tehlikenin farkında olarak ivedilikle çalışmalar yürütülmeli. Avrupa Birliği’nin 1 milyar Euro bütçeli Avrupa Yeşil Mutabakat Projesi de bu bağlamda çok önemli. Karbonsuz ekonomiye geçiş hedefi kapsamında oluşturulan bu mutabakatta ülkemiz yerini mutlaka almalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta açıkladığı ‘Yeşil Dönüşüm’ konusu da çok önemli ve hızlıca hareket edilmesi gereken bir alan” ifadelerini kullandı.


Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu
Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu
Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik
Yıldırım'da minik sporcular ödüllendirildi Yıldırım'da minik sporcular ödüllendirildi
Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa