Dövizci iller belli oldu Isparta 11 sırada


Yaşam 5.08.2022 15:52:00 0
Dövizci iller belli oldu Isparta 11 sırada

DÖVİZCİ İLLER BELLİ OLDU

ISPARTA, BANKA HESAPLARINDA EN FAZLA DÖVİZ BULUNDURAN 11. İL OLDU

Türkiye’nin 81 ilinde tasarruf mevduatı amacıyla bankalarda tutulan döviz miktarları belli oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre Isparta, banka hesaplarında en fazla döviz bulunduran 11’inci oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre vatandaşın tasarruflarının yüzde 71'i hala döviz mevduat hesaplarında bulunuyor. Vatandaşın bankalardaki toplam mevduatının 162 milyar dolarlık kısmı döviz olarak tutuluyor.

Vatandaşların hayata geçirilen "kur korumalı TL vadeli mevduat" sistemine geçişi hiç kolay görünmezken, en dövizci illerin ise İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaştığı görülüyor. Bu illerin başında ise Aksaray geliyor.

BDDK günlük bülten verilerine göre, 17 Aralık 2021 itibarıyla Isparta, banka hesaplarında döviz bulunduran 11. il oldu. 15 ilin bulunduğu listede Batı Akdeniz’de Isparta’nın dışında başka il yer almadı.


BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak
Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı
Dünyanın çocukları İstanbul'da Dünyanın çocukları İstanbul'da
İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı