Duacı Aile Yaşam Merkezi, törenle hizmete açıldı


Gündem 22.06.2021 00:12:00 0
Duacı Aile Yaşam Merkezi, törenle hizmete açıldı

İlçe merkezindeki mahallelerde gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik hizmetlerini, aile yaşam merkezi projeleriyle kırsaldaki yerleşim yerlerine götüren Kepez Belediyesi, Duacı’ya inşa ettiği Aile Yaşam Merkezi’ni törenle hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Başkan Tütüncü, Sütçüler, Kültür, Atatürk ve Erenköy Mahalleleri’ne Aile Sağlığı Merkezi müjdesi verdi.

Kepez Belediyesi, kırsaldaki mahalleleri sosyal yaşam imkanlarıyla buluşturuyor. Geçtiğimiz aylarda Gaziler Aile Yaşam Merkezi’ni hizmete açan Kepez Belediyesi, Duacı Aile Yaşam Merkezi’ni de ilçe sakinlerinin hizmetine kazandırdı.  Duacı Aile Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. İbrahim Çetin, MHP İl Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Duacı Aile Yaşam Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Antalya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. İbrahim Çetin, Aile Yaşam Merkezi’ndeki,  Aile Sağlığı Merkezi’nde açılış gününden itibaren 1 doktor ve 1 hemşirenin göreve başlayacağını belirterek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, sağlık alanına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kepez’de baş döndürücü değişim

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, eserler zincirine yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Kepez’in baş döndürücü bir değişim ve dönüşümle gelecek yolculuğunu sürdürdüğünü belirten Tütüncü, “Bizler çalıştıkça, hemşehrilerimize hizmetler ürettikçe böylesi açılış törenlerinde duyduğumuz coşku, heyecan ve sevinç bambaşka bir seviyeye geliyor. Bundan sonra da yeni açılışlar yapmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, onları güzel bir şehirde yaşıyor olma hissiyle buluşturacak, yeni eserlerimizi peş peşe hizmete açacağız.” diye konuştu.

Hemşehrilerimiz bizim için çok kıymetli

Duacı’nın Kepez’in gözbebeği yerlerinden birisi olduğunu bildiren Başkan Tütüncü, “Duacı şehre hem yakın, hem uzak, hem de güzel bir orman köyü. Antalya’nın bütün nimetlerinden istifade eden ama aynı zaman da hemşehrilerimize doğanın içinde dingin bir yaşam vadeden muhteşem bir yerleşim merkezimiz. Duacı’da yaşayan her bir hemşehrimiz bizim için çok kıymetli. Dolayısıyla onların bir mahallenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek sosyal tesislere sahip olması bizim için çok önemliydi. Göreve geldiğimiz 2009 yılından beri Duacı’ya çok özel bir gözle baktık. Buranın Antalya’nın güzel bir sayfiye yeri olması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Temel belediyecilik hizmetlerinden üst yapı çalışmalarına kadar Duacı mahallemizde de, diğer mahallelerimiz gibi nice eserlerimiz mevcuttur. Bu eserlerimiz diğer mahallelerimiz gibi Duacı Mahallemize de önemli bir değer katmıştır. 2009 yılında göreve geldiğimiz ilk iş Duacı’yı, Masa Dağı’na oradan da şehre bağlamaktı. Villalar Caddesi’nden Çankaya Mahallesi’ne olan yolu ilk önce biz açtık. Bu hizmetlerimiz Duacı’yı şehre daha da yakınlaştırdı. Yıllar geçti. Duacı büyüdü, Kepez büyüdü. O yolun genişletilmesi gerekiyordu. O yolu da yeni geçtiğimiz yıl biz genişlettik. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Duacı’dan Kırçiçeği Caddesi’ne tam 10 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu ile hemşehrşilerimizi hareketli bir yaşama, Duacı’ya bambaşka bir heyecanla davet edeceğiz.”dedi.

Okul ve park yatırımları 

Duacı’nın okullarına, parklarına da çok ciddi yatırımlar yapıldığına değinen Tütüncü, “Üst yapı çalışmaları noktasında da Duacı mahallemize kazandırdığımız semt spor sahaları özellikle çocuklarımızın, okul çağındaki sevgili yavrularımızın sosyalleşmesine önemli katkılar sağladı. Şimdi buraya güzel bir tesisi daha kazandırıyoruz. Duacı Aile Yaşam Merkezi, yeni konsepte sahip, hem sağlık, hem de ailelerimizin diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği son derece önemli güzel bir tesis oldu. Biz bu tesisleri yapmaktan, yani aile yaşam merkezlerini mahalleye dönüşen köylerimize kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burada sağlık var. Duacı’da aile hekimi yoktu. Mahalle sakinleri, uzak yerlere gidiyorlardı. Biz istiyoruz ki; bizim Duacı’da oturan sakinlerimiz herhangi bir rahatsızlık durumunda başvurabilecekleri doktorları mahallelerinde olsun. Doktoru da, şifayı da Duacı’nın ayağına getirelim istedik. Buradaki çok amaçlı salon vesilesiyle hem düğünler, kına geceleri değişik etkinlikler burada yapılsın. Ama aynı şekilde bu salon çok amaçlı kullanılarak belediyemizin sosyal, kültürel hizmetlere ilişkin yaptığı çalışmalarda burada icra edilsin. Bu yanıyla da bu tesisler bir semt konağı hüviyetini de taşısın. Bütün bunları düşünürken, şimdi buranın içerisine bir de gençlerin, çocukların ders çalışabilmesi için, kitaplara kavuşabilmesi için, bilgi ile buluşabilmesi için mini bir kütüphane ekledik. Bütün bunlarla beraber burası son derece özel hizmetler verecek güzel bir kompleks halini aldı. Eserlerimize aynı hızla, aynı heyecanla devam edeceğiz. Daha çok eser yapmak için Kepez'de geceyi gündüze katan bir ekip var. Ekip arkadaşlarımızın her birine çok teşekkür ederim.”diye konuştu.

Hemşehrilerimize hizmet için varız

2009 yılında göreve geldiklerinde bütün şehir yasasının olmadığını belirten Tütüncü, “Duacı, o zaman köy statüsündeydi.  Belediyenin hizmet getirmek zorunda olduğu bir yerleşim yeri değildi. O zaman İl Özel İdaresi vardı. Buranın her türlü hizmetini görmek, İl Özel İdaresi’nin göreviydi. O dönemde asfalt sezonu açılış törenimizin birini de Duacı’da yaptık. İl Özel İdarelere aitken bile buralara hizmet getirme yetkisini, görevini, sorumluluğunu alarak, belediyemiz her tarafı yatırıma boğmuştu. Bugün Kepez Belediyesi,  12 adet Aile Sağlığı Merkezini, yaparak hemşirelerinin hizmetine sunmayı başarmış bir belediyedir. Hukuki sorumluluğu olmasa da vicdani sorumluluğunun gereği olarak bunu yapmıştır. Ve bunlardan birisi de Duacı Aile Yaşam Merkezidir.”dedi.   

Kepez’e 4 müjde !

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sözlerini 4 müjdeyle sürdürdü. “Kepez’e müjdeler olsun. 4 mahallemize daha Aile Sağlığı Merkezi geliyor. Sütçüler, Kültür, Atatürk ve Erenköy Mahallemize… Planlamaya aldığımız bu tesislerin açılışını da en kısa zamanda yapacağız ve hemşehrilerimizin hizmetine sunucağız.” ifadelerini kullandı.

Kepez’e kat ve kat değer kazandıracak

“11 yıl evvel Kepez, bir hayal kurmuştu” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Kepez'in kurduğu hayal şuydu; Antalya'ya Şehir Hastanesi yapılacaktı. Bu Şehir Hastanesi mutlaka Kepez’e yapılmalıydı. Çok çalıştık, çaba sarf ettik. Biliyorduk ki; hemşerilerimize, Antalyalılara, ilçeleri ile birlikte, hatta ve hatta yakın illerle birlikte çok geniş bir kitleye şifa dağıtacak bu tesis, eğer Kepez'de olursa Kepez'de mükemmel bir değer katacaktı. Uzun süren çabalarımız neticesinde, belediye meclislerinde yaptığımız uzun uzun çalışmalar neticesinde şehir hastanesinin mülkünü, yani o inşaatının yapılacağı alanı Kepez’e kazandırmak bizlere mümkün oldu. Göçerler’de başlayan hastane inşaatı 2023’te tamamlanacak. Bu hastane Kepez için gerçekten bir hayal projeydi.  Biz Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini de hizmet yıllarımızda Kepez’de yapmayı başardık. Yeşilırmak Caddesi, doğu mahallelerinin tamamı o hastane sayesinde ihya oldu. hemşerilerimizin mülkleri değer kazandı. Bütün bunlar nasıl oldu? Sadece 300 yataklı bir hastaneyle oldu. Göçerler Mahallesi’ne kazandırdığımız Antalya Şehir Hastanesi 1100 yataklı… Antalya Şehir Hastanesi de, Kepez’e kat kat değer kazandıracak.  2023'te Kepez için bir başka güzel olacak, Türkiye için bir başka güzel olacak.2024 yılında bütün Antalya bir bambaşka güzel olacak. Yolumuz bahtımız açık olsun.  Güzel günler bizi bekliyor. “ dedi.

Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından Duacı Aile Yaşam Merkezi dualarla açıldı. Tütüncü, açılışa katılan konuklarla beraber Aile Yaşam Merkezi’ni gezdi. Açılış dolayısıyla, ücretsiz göz sağlığı taraması da yapıldı. Aile Yaşam Merkezi içerisindeki Aile Sağlığı’nda Covid-19 aşısı da yapılacak.

Aile Yaşam Merkezi’nde neler var?

Duacı Ali Yaşam Merkezi,  1.863 metrekare alan üzerine inşa edildi. Tesiste binanın kullanım alanı ise 530 metrekare. Merkezde etkinliklerin yapılabileceği 190 m2 büyüklüğünde çok amaçlı salon, gelin odası, mutfak hazırlık bölümü yer alıyor. Aile Sağlık Merkezi’nde 3 adet aile hekimi, laboratuar, pansuman ve  enjeksiyon odalarının yanı sıra 2 adet derslik yer alıyor. Belediye hizmet birimi ile belediye tahsilât veznesi de yaşam merkezinde mahalle sakinlerine hizmet verecek. Duacı Aile Yaşam Merkezi’nin mimari projesinde Aile Sağlığı Merkezi(ASM) olarak yapılan kısımda daha önce Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi