Düğünlerde Çubuklu Halay Önerisi


Gündem 11.05.2020 03:00:00 0
Düğünlerde Çubuklu Halay Önerisi

Koronavirüs nedeniyle salonlarda düğün yasağının kalkmasını talep eden işletmeciler, sosyal mesafe ile ilgili olası yeni tedbirleri açıkladı. Listede 1.5 metrelik çubukla halay da var.

 

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında salonlarda evlilik, nişan, nikah gibi faaliyetlere verilen aranın ne zaman sona ereceği, düğün hazırlığı yapanların merak konusu oldu. Mart ayının son iki haftası, nisan ve mayıs aylarında düğününü yapamayanlar, salonlardaki rezervasyonu haziran, temmuz ve ağustosa erteledi. Bu süreçte salon işletmecileri de uygulanan yasağın biteceği günü beklemeye başladı. Kademeli normalleşme döneminde düğünlere uygulanan yasağın kalkmasına yönelik hazırlıklara başlayan salon işletmecileri, koronavirüse karşı tedbirler geliştirdi.

ÖNERİLER LİSTESİ
Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, yasağın kalkmasının ardından gerçekleştirilecek düğünler için solanlarda uyulması gereken hijyen kurallarını üyeleriyle paylaştı. Listede düğünlerdeki kalabalık 8 veya 10'ar kişilik masaları 4 kişiyle sınırlamak, her davetlinin ateşi ölçülerek salona alınması, maskesiz konuk girişine izin verilmemesi, düğün öncesi dezenfeksiyon yapılması gibi maddeler yer alıyor.

TAKI SANDIĞI
Takı töreninde ise gelin ve damadtla sarılma ve tokalaşma olmayacak, takılmak istenen altın ve paralar takı sandığına isimli zarflarla atılacak. En ilginç düzenleme önerisi ise davetlilerin birbirinin elinden tutarak gerçekleştirdiği halay ya da horon için geldi. Buna göre halaylar 1.5 metre uzunluğundaki çubukların ucundan tutularak çekilecek. Salonların faaliyetlerine verilen aranın sona erip, düğün yasağının kalkmasını talep Sendika Genel Başkanı Barış Ay, "Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmama adına tedbirlerimizi aldık. Biz her zaman salonlarımızı açmaya hazırız" dedi. Pandemi sonrası için açık hava olması nedeniyle kır düğünü konseptine de ilginin arttığı açıklandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü