Dünyada ilk... Kriz gelmeden 180 saniye önce uyarıyor


Sağlık 16.10.2022 20:00:00 0
Dünyada ilk... Kriz gelmeden 180 saniye önce uyarıyor

Dünyada bir ilk olarak epilepsi hastaları için gerçekleştirilen uygulama, kriz gelmeden 180 saniye önce erken uyarı alarmı veriyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türk akademisyenler ve Türk bilim insanlarının iş birliği neticesinde üç yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu geliştirilen uygulama sayesinde hastaların nöbetlerini güvenli alanlarda geçirmelerine destek sağlanıyor.

26. ISAF Uluslararası Güvenlik, Ülke Güvenliği, Siber Güvenlik, Akıllı Yaşam, Yangın ve İSG Fuarları ile 2. IMEX Teknoloji ve Bilişim Fuarı, kapılarını açtı.

Fuarda, birbirinden özel teknolojiye sahip ürünler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

 

Bu arada askeri görevler ve sivil alandaki kritik altyapılarda ihtiyaç duyulan kesintisiz iletişimi sağlamak amacıyla mobil Wi-Fi çözümü geliştirildi. Mobil Wi-Fi, özellikle baz istasyonlarına erişimi olmayan askeri operasyon sahaları, kırsal alandaki enerji santralleri ve doğal afet alanlarında internet alternatifi sunuyor.

YANGIN SİMÜLASYONUNDA YENİ NESİL WR DENEYİMİ

Geleceğin teknolojileri, günlük yaşamın her alanına entegre olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, çalışanlara verilecek bilgilendirmeler için VR gözlüklü yangın eğitim simülasyonu geliştirildi. Geliştirilen yazılım ile olası bir yangınla mücadelede çalışanlara eğitim ve testler gerçekleştiriliyor.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı