Gündem

Gündem Haberleri

Dünyada Şölen yaşatacaklar

Şölen CEO’su Elif Çoban, Şölen’i kendi alanında dünyanın ilk 10 markasından biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, 2012 yılından bu yana kalite iyileştirme ve gıda güvenliğine yönelik 300 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.


Gündem 25.04.2021 13:30:00 0
Dünyada Şölen yaşatacaklar
BURSA (İGFA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa KGK tarafından ‘Başarırsın Çünkü Kadınsın’ mottosuyla düzenlenen “İlham Veren Başarı Hikayeleri” söyleşileri devam ediyor. Programın nisan ayı konuğu Şölen CEO’su Elif Çoban oldu. TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın’ın moderatörlüğünde düzenlenen programa BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren kadın girişimci kurullarının başkanları ve kurul üyeleri ile çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi hedefiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.
TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, İlham Veren Başarı Hikayeleri etkinliği ile kadınları girişimciliğe özendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Elif Çoban, kariyerine gıda sektöründeki kurumsal firmaların finans departmanlarında çalışarak başladığını belirterek, “Çok başarılı bir eğitim hayatım vardı ve büyük işler başarmak istiyordum. Bu yüzden akademik kariyerimi yarıda bırakıp iş hayatına atıldım. Şölen’in CEO’su olmamda bu tecrübemin çok büyük katkısı oldu. Şirket nasıl yönetilir, finans, bütçe gibi konularda uzmanlaştım.” dedi.

LÜBNAN’DAN GELEN FAKS

Şölen’de işe başlama sürecini de anlatan Elif Çoban, “Ailemi ziyaret etmek için Gaziantep’e gittim. İşler nasıl gidiyor diye bakmak için öylesine şirkete de uğramak istedim. Bu esnada Lübnan’dan gelen İngilizce bir faks gördüm. Faksta Lübnanlı bir iş insanı bizimle çalışmak istediğini ama cevap alamadığını söylüyordu. Ben de bu faksa cevap verdim ve o gün Şölen kariyerim başladı. Fuarlara katılarak müşteri portfoyümüzü büyüttüm.  Bütün kazandıklarımızı hep kaliteye ve teknolojiye yatırdık.” diye konuştu.

5 ERKEK KARDEŞİNİN ORTAK KARARIYLA CEO OLDU

Şölen’in 2009 yılına gelindiğinde sektöründe ihracat şampiyonu olduğunu ve yaklaşık 80 ülkeye ihracat yaptığını belirten Çoban, "Bu kadar kısa sürede, bu kadar büyük rakiplere rağmen ihracat şampiyonu olmak motivasyonumuzu artırdı. Bizim şirkette annem, babam, kardeşlerim olmak üzere tam 8 tane patron vardı. Küresel bir marka yaratmak istiyorsak bir tane patron olması gerektiğine karar verdik. 5 erkek kardeşim olmasına rağmen ağabeylerim bu işi en iyi benim yapacağımı düşündü”

“2012 YILINDAN BU YANA 300 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIK”

Şölen’i alanında dünyanın ilk 10 markası arasına sokmayı istediklerini belirten Elif Çoban, “Gaziantep’teki fabrikamız National Geographic tarafından hazırlanan belgesele konu oldu. Burası, dünyanın kendi alanında ilk 3 tesisi arasında yer alıyor. 2012 yılından bu yana ise yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımı sadece kalite iyileştirme ve gıda güvenliğine harcadık. Küresel pazarda daha fazla büyümeyi ve ilk 10 marka arasına girmeyi amaçlıyoruz” dedi.


İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü