Dünyanın en ünlü aslanı hayatını kaybetti


Gündem 18.06.2021 13:30:00 0
Dünyanın en ünlü aslanı hayatını kaybetti

Dünyanın en ünlü aslanı Scarface (Yaralı Yüz), Afrikanın en önemli koruma alanlarından birinde hayatını kaybetti. Scarface, 2012de sürüsünü korumak isterken vurulmuş ve ona adını veren sağ gözündeki yarayı almıştı.

Kenyanın Maasai Mara Av Hayvanları Koruma Alanı’ndan yetkililer,sağ gözünün üzerindeki bir yara izinden adını alan 14 yaşındaki aslanın Cuma günü saat 13.00 sıralarında huzur içinde öldüğünü açıkladı.

Kar amacı gütmeyen kuruluş tarafından yapılan açıklamada, "Yerel saatle 13.00de Scarface son nefesini verdi. Araçlardan ve sırtlanlardan rahatsız olmadan huzur içinde öldü. Olay yerindeki ve yanındaki tek araç bizdik, ona her türlü rahatlığı sağladık. İkonik aslanlarımızdan birini daha kaybettik. Anısının sonsuza kadar sürmesi dileğiyle” denildi.

Scarface, 2012de sürüsünü korumak isterken Masai kabilesi mensubu biri tarafından vurulmuş, sağ gözündeki yarayı da o şekilde almıştı.

Aslanların esaret altında daha uzun yaşadığı bilinmesine rağmen, vahşi doğada ortalama ömrü 10-15 yıl civarında. Korumacılar, Scarfacein çeşitli yaralanmalara maruz kalmasına rağmen, onun doğal nedenlerden ölene kadar nispeten sağlıklı göründüğünü söyledi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı