Dünyayı kara mantar korkusu sardı


Gündem 16.06.2021 18:00:00 0
Dünyayı kara mantar korkusu sardı

Hindistan’daki kara mantar vakalarının artışının ardından Ummandaki bazı COVID-19 hastalarında ölümcül kara mantar’ görüldü. Bağışıklık sistemi zayıflayan koronavirüs hastalarında ortaya çıkan hastalık organların kaybına ve ölüme yol açabiliyor.

Hindistan’da yeni tip koronavirüs tedavisinin ardından ölümcül kara mantardan hayatını kaybedenler artarken, Umman’da da kara mantar vakalarına rastlandı.

Ummandaki bazı COVID-19 hastalarında yaşamı tehdit eden kara mantar enfeksiyonu tespit edildi.

Ülkenin Sağlık Bakanlığı, doktorların Ummanda yaygın olarak "kara mantar" olarak bilinen mukormikoz ile enfekte olan 3 koronavirüs hastası olduğunu bildirdi.

Ülkede mantar vakaları nadir görülse de, Ummanlı yetkililer yeni tip koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle alarma geçti.

Geçen ay, ülkedeki koronavirüs vakaları üç kattan fazla arttı ve yetkililer salı günü 2.000den fazla yeni vaka ve 33 ölüm bildirdi.

Küf neden oluyor kolayca bulaşıyor

Mukormikoz hastalığına, ağır COVID-19 gibi akut hastalıkları olanlarda veya bağışıklığı zayıf kişilerde havada bulunan ve komplikasyonlara neden olan “mukormisetler” adı verilen bir grup küf neden oluyor.

Doktorlara göre, bu tür hastalarda enfeksiyon bir kez solunduğunda sinüs boşluklarına, akciğerlere ve göğüs boşluklarına yayılabiliyor.

Sinirlerin enfekte olmasıyla kalıcı ağrı ve baş ağrıları görülüyor.

Hastalık Hindistan, Bangladeş, Şili, Uruguay, Irak, Mısır, Nepal ve Meksika’da yüzlerce can aldı.


Lalapaşa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı Lalapaşa'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı
Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan Başkan Hoşgül'e teşekkür Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı'ndan Başkan Hoşgül'e teşekkür
Türkiye İMSAD Dış Ticaret Endeksi sonuçları açıklandı Türkiye İMSAD Dış Ticaret Endeksi sonuçları açıklandı
Başkan Palancıoğlu, ilk mesai gününe personeli ile bayramlaşarak başladı Başkan Palancıoğlu, ilk mesai gününe personeli ile bayramlaşarak başladı
Bursa Teleferik’te periyodik kontroller yapılıyor mu? Bursa Teleferik’te periyodik kontroller yapılıyor mu?