"Eczane Hizmetleri Programı" Öğrencilerini Bekliyor


Gündem 4.05.2020 23:31:00 0

"Eczane Hizmetleri Programı" Öğrencilerini Bekliyor

Ülkemizde ve dünyada hızla  gelişen sağlık sektörü, nitelikli insan gücüne duyulan  ihtiyacı her geçen gün artırıyor.
 
Bu bilinçle hareket eden Üniversitemiz, Ülkemiz insanına hizmet eden eczanelerin ve ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu yardımcı personeli tamamen bilimsel bir ortamda eğitmek, gerekli bilgi ve donanıma sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla "Eczane Hizmetleri Programı" nı açtı. 
 
Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde verilecek eğitim ile öğrencilerin mesleki araştırma, inceleme, değerlendirme ve karar verme becerilerinin geliştirilmesi hedefliyor. Öğrenciler, toplum sağlığı için son derece önemli olan eczacılık sektörüne ait mesleki donanımı teorik ve uygulamalı eğitimle pekiştirecek, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda, önemli rol oynayacak.
 
Eczane Hizmetleri Programında iki yı sürecek eğitimlerini tamalayan mezunlar, kamuda veya özel eczanelerde, hastanelerde, medikal ve ilaç sektörünün çeşitli alanlarında yer alabilirler. Mezunlar, Ülkemizde bulunan yaklaşık 24 bin eczane ile ilaç hizmet sektörünün çeşitli noktalarında eğitimli yardımcı eleman olarak görev yapabilirler. Program mezunları, bünyesinde eczane bulunduran devlet hastanelerine de KPSS ile atanabiliyor. 
 
Yine program mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile eğitimlerini kimya, biyokimya, kimya mühendisliği, kimya mühendisliği gibi 4 yıllık lisans programıyla tamamlayabiliyor.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü