Gündem

Gündem Haberleri

Efsane geri döndü


Gündem 27.09.2020 12:00:00 0
Efsane geri döndü

Antalya’nın simgeleri arasında yer alan Kuğulu Park eski günlerine döndü.

 

 

Son yıllarda Antalya’nın simgeleri arasında bulunan tarihi yapılar restorasyon çalışmalarıyla özgün hallerine döndürülüp hayata kazandırılırken kent tarihi açısından manevi öneme sahip bazı mekanların görüntüleri yürek burktuğunu haberlerimize konu etmiştik. Antalyalılar için büyük manevi önemi büyük olan Kuğulu Park’ta bu mekanlar arasında yer alıyordu.

 

 

 Son 1 yıldır Antalya’da bir çok tarihi yapı gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla tekrar ayağa kaldırılıyor ve özüne döndürülüyor. Restorasyon çalışmaları şehrin simgesi durumundaki eserlerin ve bölgelerin çehrelerinin değiştirilmesine yönelik tepkilere de neden olabiliyor.  Öyle ki kent gündemi uzunca bir süre Kesik Minare mi, Şehzade Korkut Camii’mi tartışmasıyla meşgul oldu. Bu ve benzeri tartışmalar yaşanırken şehrin diğer sembol yapıları ve mekanları unutuldu. Öyle ki bir dönem yerel basının sık sık ‘Kuğusuz Park’ diye gündemine taşıdığı Kuğulu Park bunların başında yer almıştı.

 

 Konyaaltı Caddesi’nin bitiminde müze ve varyantla komşu durumundaki Kuğulu Park, uzun bir süreden bu yana kaderine terk edilmiş bir görüntü içindeydi. Parkta, köprünün altından akan şelaleyle başlayıp havuzlar arasındaki derelerden akarak denize dökülen göletten eser kalmadığı gibi kuğular da mekanı terk etmiş durumdaydı.Kuğulu Park’ın fotoğraf çekinilecek en güzel noktası durumundaki ahşap köprünün deforme olan kısımlarıysa yamalanarak onarımdan geçmişti. Yapılan haberler ve vatandaştan gelen talepler üzerine hareket geçirilerek Kuğulu Park tekrar eski görünümüne kavuşturuldu.

 

 

Parkın içindeki ve çevresindeki tüm alanlar yenilenerek park modern bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca parka ismini veren kuğular da tekrar süs havuzlarındaki yerini aldı.

Veli AKOĞLU


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği