EĞİRDİR BELEDİYESİ SIFIR ATIK PROJESİNE HAZIRLANIYOR


Gündem 16.10.2019 01:37:00 0
EĞİRDİR BELEDİYESİ SIFIR ATIK PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi, etki alanını genişletmeye devam ediyor. Bu Projeye Eğirdir Belediyesi de dahil oldu.


Sayın Cumurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN’ın başlatmış olduğu ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatları ile ‘SIFIR ATIK’ Projesi ilk adımlarını atmış olup Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Mühendisi Pınar KESİKTAŞ nezaretinde çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM’un talimatı ile 500 Bin Türk Lirası şartlı nakdi yardım alan Eğirdir Belediyesi’ne kazandırıldı. ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında malzeme alımı ve çevre düzenlemesine başlanmış olup alınan malzemeler İlçenin çeşitli yerlerine ve okullara konulacak, 7’den 70’e tüm halk bu konu hakkında bilinçlendirilerek ve okullarda çocuklara eğitimler verilerek geri dönüşümün önemi anlatılacaktır.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava
Proje kapsamında 6 adet mobil atık getirme merkezi, 1 adet geçici depolama alanı, iç mekan kutuları, geri dönüşüm kafesleri, pet şişe toplama potaları vb. malzemeler alınarak çevremizin güzelleştirilmesi sağlanacak.


Daha öncede hatırlanacağı üzere ‘SIFIR ATIK’ Projesi Pilot Bölgesi olan Burdur’un Bucak İlçesine Belediye Başkanı Veli GÖK ve Birim Müdürleri inceleme gezisi yapmıştı, yine bu proje ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile istişare edilerek ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Pilot Bölge olmak için talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Proje dosyası kapsamında sundular. Yine önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılması planlanılan ‘EXPO Fuarına ‘SIFIR ATIK’ toplantısına Eğirdir Belediyesi katılarak konu hakkında çalışmalar sürdürüleceği bildirildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı