Eğirdir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü kutlamaları sabah Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç Belediye Başkanı Veli Gök ve Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kurmay Başkan Vekili Piyade Albay İsmail Cankeri Ersöz’ün


Yaşam 29.10.2022 18:51:00 0
Eğirdir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü kutlamaları sabah Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç Belediye Başkanı Veli Gök ve Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kurmay Başkan Vekili Piyade Albay İsmail Cankeri Ersöz’ün Kaymakamlık makamında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı.
Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının özel anma programı için saat 10.00’da Eğirdir Stadyumuna geçildi.
Buradaki program ise; Kaymakamı Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün, törene katılan askeri birliklerin, öğrencilerin ve Eğirdir Halkının bayramını kutlamaları ile başladı.
Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu yüce önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu cümlelere yer verdi;
”99 yıl önce bugün tarihin şahitliğinde bir destan yazıldı. Toprağa Cumhuriyet adında bir fidan dikildi. Ülkem, yorgun savaşlardan kalma acılarını 29 Ekim 1923 sabahı bağımsızlığı müjdeleyen mutlu sözler ile sardı. O gün o meydanda atalarımızın gönüllerindeki şükür, bugün bizleri nice bayram sabahlarına taşıdı.
Ne mutlu ki bizler 99 yıldır gelişerek, güçlenerek, inanarak ve çalışarak; kalemimizi kılıcımız kılarak bu topraklara kök salıyoruz. Güller dikiyor, güller deriyoruz.
Büyük Önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegane temelinin cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa etmek” olduğunun idrakı ile büyüyoruz.
99 yıl önce bugün; söz halkın, söz cumhurun, söz bizim dediğimiz gündür. Kutlu destanını yazmayı boynumuza borç kıldığımız gündür.
Bugün bizler bu kürsüde söz sahibi isek, bayramlarımızın gururunu yaşayabiliyor isek borcumuz çoktur. Nesiller boyu her 29 Ekim sabahı gökleri ay yıldızlı al bayrağımızla donatmak, yurdumun üzerine nice güneşler doğurmak bu göklere borçtur. Birliğimize, dirliğimize, bağımsızlığımıza göz dikenlere karşı tek yürek olmak tarihimize borçtur. İşte o zaman toprak bizimdir, bayrak bizimdir, bayram bizimdir, zafer bizimdir.
Varsın garbın afakını çelik zırhlı duvarlar sarsın. Sen Türk evladı, aklın ve bilimin ışığında dünyaya bağımsızlığı, barışı taşıyacaksın. Sen Türk evladı, ulaştığın her çağda eğilmez başımıza hürriyeti taç yapacaksın.
Kulak verin, 99 yıl evvel, elinde cumhuriyet fidanı bize seslenen Ata’ma. “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!” Tekrar Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.”
Kaymakam Adem Çelik’in konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan alan gösterilerine geçildi. Öğrenciler “Bir Doğuşun Hikayesi” isimli drama, “Cumhuriyet Güneşi” isimli gösteriyi sergilendi. Okul öğrencilerinden Berra Yeşil “Bugün” isimli şiiri okumasının ardından “Rengimiz Kırmızı Beyaz” isimli koreografi sergilendi. Öğrenciler bu gösterilerinde hilal ve yıldız yaptılar. Öğrencilerin bu gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99’ncu yıl kutlamaları Halkoyunları gösterisi ödül töreni ve geçit töreni ile sona erdi.

İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu
Tarihi bisiklet turunda 6. gün Tarihi bisiklet turunda 6. gün
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti