Eğirdir’de ağaçlar kitap açtı!

Eğirdir bir ilke imza atıyor. Eğirdir’de ilk kez bir kitap fuarı düzenleniyor. Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği, öğrencilerin ve halkın kitapla buluşmasını sağlamak adına hazırlanan proje kap


Gündem 23.09.2022 17:53:00 0
Eğirdir’de ağaçlar kitap açtı!

Eğirdir bir ilke imza atıyor. Eğirdir’de ilk kez bir kitap fuarı düzenleniyor. Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği, öğrencilerin ve halkın kitapla buluşmasını sağlamak adına hazırlanan proje kapsamında Eğirdir 1.Kitap Şenliği düzenlenecek.
Eğirdir’de ağaçlarda sallanan kitapları gören halk şaşkınlığını gizleyemedi. Ağaçlar sanki kitap açmış gibi rüzgar eşliğinde farklı bir görsel şölen oluşturdu.
Eğirdir 1.Kitap Şenliği 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında 09:00 – 19:00 saatleri arasında, 7 gün süreyle, Eğirdir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek.
Kitap fuarını organize eden Eğirdirli Yazar Bekir Manav etkinlikle ilgili şöyle konuştu:
“Eğirdir’de bir ilke imza atarak, kitap fuarı ve okuma etkinliği üzerine hazırladığımız proje kapsamında, Eğirdir 1.Kitap Şenliği düzenlenmektedir. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için görüşmeler yaptığımızda, Eğirdir Belediye Başkanımız Sayın Veli Gök, tüm kapıları bize açarak Eğirdir halkımızın ve öğrencilerimizin kitapla buluşmasına vesile oldu. Normal şartlarda bu etkinlikler büyük bütçelerle yapılır. Ancak bütçesiz ve tamamen gönüllülük esâsıyla etkinliğe katılan yazarlarımız belediyemiz tarafından misafir edilecektir. Sayın Kaymakamımız Adem Çelik’in destekleriyle Gençlik Spor Salonu 7 gün süreyle bu güzel etkinliğe tahsis edilmiştir. Kitap ve okuma projeleriyle tanıdığımız, Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Armutoğlu hocamız, öğrencilerimizin istifade etmesi için her alanda destekçi olmuştur. Öğrencilerimizin fuar alanına taşınması yine Eğirdir Belediyesi tarafından ücretsiz gerçekleşecektir. 
Ayrıca tüm kasaba ve köylerimizin muhtarlıklarıyla görüşmelere başladık ve köy okullarının da fuara katılımını sağlayacağız.
Sarıidris Kasabamız’da Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Pala, üç yüzün üzerinde öğrencisiyle fuarımıza öğrencilerin taşımasını üstlendi.
Sorkuncak Köyü muhtarlığımız köyündeki tüm öğrencilerinin taşınmasını üstlendi.
Bağacık, Gökçehüyük muhtarlarımız da program dahilinde öğrencilerin taşımasını üstlenirken, haberi olmayan köylerimize de ulaşacağız ve tamamı bu etkinliğe öyle inanıyorum ki severek katılacaklardır.
Tüm kurumların ve Eğirdirli hemşehrilerimin bu güzel etkinliğe verdikleri destek, memleketim olan Eğirdir için yakışan bir gurur olmuştur. Hedefimiz okuyan bir nesil yetiştirmektir. Bir gün bu ülke Eğirdirimizden yetişen çocuklarımızın önderlik ettiği bir vatan olabilir. Eğirdir’in gurur tablosuna nice isimleri okuyan nesillerde bulabiliriz. 
Bu anlamda, ayrımı olmayan, partisi olmayan bu güzel etkinliğe tüm halkımız davetlidir.
Her gün çocuklarımız için öğleye kadar kitap fuarında, kukla gösterisi, yüz boyama, palyaço gibi eğlendirici etkinlikler düzenlenecektir.
İmkanlar ölçüsünde toplamda 23 yayınevi ve  21 yazarımızın kitap fuarına katılımını sağlayacağız.
Bu etkinliğin düzenlemesini sağlayan Sayın Kaymakamımız Adem Çelik’e, Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök’e, Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Armutoğlu’na, kasaba ve köylerden öğrencilerimizin taşıma hizmetini sağlayacak olan belediye başkanı ve muhtarlarımıza, tüm Eğirdirli hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederiz.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı