Gündem

Gündem Haberleri

Eğirdir’de 'GII BU NE' Yemeği

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ilimiz merkez ve ilçelerinde yüksek öğrenim gören öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve Eğirdir İlçesini ilk defa gören öğrenciler ilçeden mutlu ayrılıyor.


Gündem 7.11.2021 20:39:00 0
Eğirdir’de

Eğirdir Belediyesi Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini ilçeye getirerek her hafta sonu kültür ve gezi programları tertip ediyor.

Eğirdir İlçesi'ne özgü pirinç, nohut ve etten oluşan 'GABUNE' yemeğini üniversite öğrencilerine ikram eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ilçenin diğer lezzeti helva ve Eğirdir elmasını da yemek programında tanıtıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi 'Keşif Isparta' grubu sorumlusu Alper Yaman 'Gı Bu Ne' isimli yemeği şu şekilde anlattı; 'Isparta yöresine özgü gabune yemeği. Eski tarihlerde evin gelini evde pişirecek birşey bulamaz, evde pirinç, nohut ve eti bulur hepsini harmanlar ve yemeği pişirir. Evin kaynanası 'GI BU NE' der ve günümüzde GABUNE olarak değişir. Bugün Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök misafir ederek bu yöresel ikramlarda bulundu birazdan da elektrikli tekne ve ilçe gezisi yapacağız, teşekkür ediyoruz.' dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı