Gündem

Gündem Haberleri

EĞİRDİR'DE TOKİ SEVİNCİ


Gündem 31.10.2019 00:11:00 0
EĞİRDİR

Belediye Başkanı Veli Gök, verdiği sözü tutuyor. Eğirdir’de TOKİ konutları başvuruları başladı.

İlçe halkına yönelik şu duyuru yapıldı:

“EĞİRDİR'DE TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI.

HALKIMIZIN BELEDİYE BASIN ve HALKLA İLİŞKİLER BÜROSUNA MÜRACAATLARI GEREKMEKTEDİR.

 EĞİRDİR BELEDİYESİ VE TOKİ İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE YAPILACAK OLAN TOPLU KONUT TALEBİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZDAN DUYURULUR.

      İlçemiz Tapu kaydına göre Bağlar Mahallesinde kayıtlı  Konyabucağı Mahallesinde ) 537 ada 5 parsel üzerine yapılması düşünülen Toplu Konut yapımı için Alt Gelir Grubu Şartlarını sağlayan vatandaşlarımızın Belediyemiz Basın Bürosuna gelerek 29/Kasım/2019 tarihine kadar ön başvuru yapmaları gerekmektedir.

 ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

 Başvuru Sahibinin:

1- TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı olması

 2- Isparta İl nüfusuna kayıtlı veya Eğirdir ilçesi sınırları içerisinde en az 1 yıldan az olmamak kaydıyla ikamet ediyor olması

 

3- Toplu konut idaresinden konut satın almamış olması ve Toplu konut idaresinden konut kredisi kullanmamış olması

 4- Kendisine ve eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.)

 5- 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

 6- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500,00.-TL olması, ( Başvuru sahibinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda,yol vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500 olması gerekmektedir.)

 7- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.”

Antalya’da İlginç Talep: Düğünlerde Para Saçılmasın Antalya’da bir vatandaş, Türk lirasının zarar gördüğü gerekçesiyle düğünlerde para saçılması ve iğneyle para takılmasının yasaklanmasını istedi.
Başkan Başdeğirmen: “Isparta Belediyesi Türkiye’ye örnek bir belediyedir” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Muhasebe Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Hukuk
Kaş Bezirgan’da Doğa Çöplüğe Döndü: Mahalleli Tepkili Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi’nde doğanın ortasına dökülen inşaat atıkları ve evsel çöpler, çevre kirliliğini alarm verici boyuta taşıdı. Mahalle sakinleri acil temizlik ve caydırıcı ceza istiyor.
Dev projeler bir yanda, dereboğazı’nda can pazarı diğer yanda İstanbul’daki mega ulaşım projeleri umut verirken, Karacaören Barajı mevkiinde yaşanan son tır kazası Dereboğazı Yolu’nun kaderine terk edildiği eleştirilerini yeniden gündeme taşıdı.
Türkiye’nin En Pahalı Şehirler ListesineAntalya Burdur ve Isparta’da Girdi Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye’nin en pahalı şehirleri listesi belli oldu. Açıklanan verilere göre, Antalya Burdur Isparta da en pahalı şehirler arasına girerek dikkat çekti.