Eğirdir Gölü’ne SAREM’den Yavru Kerevit Takviyesi


Gündem 8.07.2020 01:29:00 0
Eğirdir Gölü’ne SAREM’den Yavru Kerevit Takviyesi

2015 yılında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) bünyesinde kurulan Kerevit Araştırma Merkezi’nde üretilen 1130 adet kerevit yavrusu Eğirdir Gölü’ne bırakıldı.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir Çınar, Eğirdir SAREM’de kerevitin yavru yetiştiriciliğinde kritik dönem sorunlarını gidermeye ve hayatta kalmayı arttırmaya yönelik araştırma projeleri (TAGEM-TÜBİTAK destekli) gerçekleştirildiğini söyledi. Fotoperiyot, stok yoğunluğu, farklı yemler ve yem katkı maddeleri (probiyotik, prebiyotikler ve hormonlar) ile besleme denemelerini içeren çalışmaların yanı sıra kerevitin yem formülasyonu konusunda 3001 proje yürütüldüğünü ifade eden Çınar, " Ayrıca kerevitin suni inkübasyon yöntemi ile yetiştiricilik teknikleri geliştirilmektedir. Bu çalışmalar kapsamında üretilen yavrular öncelikle araştırma denemelerinde kullanılmakta, deneme dışında kalan yavrular ise yaz sonunda stok takviyesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu kapsamda 2020 yılında Enstitümüzde Kerevit Araştırma Merkezi’nde üretilen 1130 adet kerevit yavrusu Eğirdir Gölü’ne bırakıldı." dedi.


Çınar, Kerevitin üreme sezonunda ortalama 200- 250 adet II. dönem yavru verebildiği dikkate alındığında, av dönemi yasağına titizlikle uyulması ile birlikte Eğirdir SAREM tarafından bu güne kadar stok takviyesi amacı göle bırakılan 11 bin 380 adet kerevit yavrusunun göldeki kerevit populasyonunun korunması açısından katkı sağlamasının beklendiğini sözlerine ekledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü