EĞİRDİR HALK EĞİTİM DOLU DİZGİN


Eğitim 9.06.2022 15:59:00 0
EĞİRDİR HALK EĞİTİM DOLU DİZGİN

HALK EĞİTİM YİNE DOLU DİZGİN

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Haftasının açılışını Eğirdir Kapalı Spor salonunda Müzik dinletisi ve Sergi açılışıyla başlattı. Dün saat 15.00 te başlayan programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye başkanı Veli Gök, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, İlçe MEM Müdürü Ahmet Armutoğlu, Daire müdürleri, ilçemizin okul müdürleri ve çok sayıda misafir katıldı. Birbirinden farklı el emeği göz nuru El sanatları ürünleri sergilendi.
 Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi müdürü Ali Şanal bir konuşma yaparak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bu yıl ikincisini çeşitli etkinliklerle kutlayacağımız ve 7-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kutlama programlarına hoş geldiniz. 
Eğirdir Halk eğitimi Merkezi bu yıl işbirliği içinde olduğu kurum ver kuruluşlarla birlikte farklı alanlarda bir çok kurs açmış, örgün öğretim dışına çıkmış vatandaşlarımızla birlikte ilçemizdeki okullarımızda sportif , bilimsel, sanatsal, kültürel kurslarla öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamıştır. Hayat Boyu öğrenme genel müdürlüğümüzün “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” projesi kapsamında Okullarımızda 17 farklı alanda 40 . kurs açarak 938 kursiyere ulaştık. “Kurslarımızla Köylerdeyiz” projesi kapsamında 7 kurs açarak 114 kursiyere ulaştık ve halen eğitimlerimiz devam ediyor.
Bakanlığımız modüler sisteminde programlanmış bulunan 3680 adet kurs çeşidinden 180 kursumuzu planlayarak 4607 kursiyerimize eğitim verdik. Ve birçok kursumuz hızımızı kesmeden şu anda devam etmekte. Birçok alanda Halk eğitimi faaliyetlerimiz çalışma alanlarını genişletecek, özellikle Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte çocuklarımızı, gençlerimizi yoğun bir şekilde spor, müzik, eğitim ve beceri kurslarımıza dahil etmek en büyük temennimiz olacaktır.
Hafta vesilesi ile kurumlarımızın ve faaliyetlerimizin tanınırlığını artırmayı, toplumda bir farkındalık oluşturmayı elbette istiyoruz. Bunu yaparken de alışılagelen sergilerden farklı olarak atölye çalışmaları ve etkinliklerimiz ile bireylerin ilgi alanlarını ortaya çıkararak beceri kazanmalarını hedefliyoruz. Daha geçen ay küçük bir tiyatro oyunuyla, azımsanmayacak bir rakam 800 sanatsevere sizlerin sayesinde ulaştığımızı belirtmek istiyor ve huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 
Kültürümüzün nesillere aktarılması, öğretilmesi ve yaşatılması için birçok faaliyetler yürütmenin yanında, sağlıklı yaşam için spor, ruhsal doygunluk için müzik, Görsel sanat, Mesleki yeterlilik için ise meslek kursları açmayı şiar edinmiş bir kurum olarak durmadan, yorulmadan sizlere ulaşmak için çaba gösteriyor, siz değerli misafirlerimizi Halk Eğitimi Merkezimize davet ediyoruz.
Sözlerime son verirken Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim sloganıyla yoluna devam eden Tüm Halk Eğitimi Merkezi çalışanı arkadaşlarıma, İlçe Milli eğitimi müdürümüz Ahmet Armutoğlu’na, işbirliği içinde olduğumuz ve bugün burada Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine katkı veren kurumlarımıza, Gençlik Spor ilçe müdürümüz Hakan Çelebioğlu’na ve mesai arkadaşlarına, Tarım İlçe Müdürümüz Ufuk Akçimen’e, MAREM Müdürü Şerif Özongun a, SAREM müdürü Fuat Bilgin’e ve çalışma arkadaşlarına, Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök ‘e ve şahsında tüm belediye personeline, Faaliyetlerimizi yakından takip eden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Adem Çelik’e teşekkür ediyorum.Ve yine bugün Misafirlerimize ikramı veren Serpil Köyü Kalkınma Kooperatifi yönetimine Kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Tekraren Hayat Boyu öğrenme haftamızı kutluyor, saygılar sunuyorum. Arz ederim.
 
Program müzik öğretmeni Arif Karakale yönetiminde hazırlanan “Türkülerle Türkiyem” temalı müzik dinletisiyle başladı. Ardından Kaymakamımız Adem Çelik ve Belediye Başkanımız Veli Gök misafirlerle birlikte sergiyi gezdiler. Sergide ürünler hakkında ayrıntılı bilgiler alan kaymakamımız öğretmen ve kursiyerler ile hatıra fotoğrafı da çektirdi. Yaklaşık dört saat süren program sonunda misafirler salondan ayrıldılar. Etkinlikler bugün ve yarın da devam edecek. Sergiyi ziyaret edecek vatandaşlarımız için sergimiz bugün akşama kadar açık kalacaktır.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE YÜZDE 45 ZAM! SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE YÜZDE 45 ZAM!
TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı