Eğirdir İYİ Parti’de topluca istifa


Siyaset 5.08.2020 19:57:00 0
Eğirdir İYİ Parti’de topluca istifa

İlçe başkanı, belediye başkan adayı ve Meclis üyeleri

İyi Parti Eğirdir İlçe Başkanlığı Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri partilerinden istifa etti.

İYİ Parti Eğirdir İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Tahsin Taşbaş, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Çok kıymetli Eğirdirliler, İyi Parti'nin saygıdeğer üyeleri;

Yaklaşık 3 yıldır İyi Parti yönetiminde kurucu parti sekreteri, İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı görevlerini yaptım. Görev süresi içerisinde İyi Parti'yi Eğirdir'de ikinci parti durumuna ekibimle birlikte getirdik.

Yerel seçimlerde Vekil Aylin Cesur'un yönetimin bilgisi dışında hareket etmesi sonucu Belediye Başkanlığını kaybettik.

Özellikle köy gezilerimizde vatandaşlarımıza kartvizitler dağıtılarak kolay ulaşmalarını söylemelerine rağmen vatandaşlarımızın telefon aramalarına cevap vermeme lütfunda bulunmuşlardır. Milletin Vekili olamamışlardır. İl Merkez İlçe delege seçimlerinde taraf olmuş, İyi Parti'deki demokrasiye uygun davranmamıştır. Dinar ilçesindeki Şehit cenazesinde yapmış oldukları dönülmez hatalar, Salda Gölü ile ilgili basın açıklaması da Partimizi zor duruma düşürmüştür. Parti içindeki Ülkücülerden rahatsız olmuştur. Tek gayeleri Vatan olan İyi Parti kurucu ülkücülerin oylarıyla seçilen Vekilin bu tavırlarını anlamak mümkün değildir.

Bu ve benzer sebepler genel merkeze bildirilmesine rağmen hiçbir işlem yapılamamıştır.

Yukarıdaki açıklamalardan dolayı Eğirdir İlçe Başkanlığı Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri istifa kararı almıştır.

Aynı durumda olan İl Başkanı ve Yönetimi, İl Genel Meclisi Üyesi, İl Belediye Meclis Üyeleri de istifa kararlarını basın yoluyla açıklamışlardır.

Değerli Eğirdirliler, İyi parti için göstermiş olduğunuz teveccüh nedeniyle çok teşekkür ederiz.

Çok kıymetli İyi Parti delege ve üyelerimiz;

İyi Parti yönetiminin almış olduğu karara katılıp katılmamanız demokrasi gereğidir. Şu ana kadar bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. Haklarınızı helal ediniz.

Bundan sonra başka platformlarda Yüce Türk Milletine ve Eğirdir'e hizmet etmeye devam edeceğiz.

"Ne Mutlu Türküm Diyene"

Saygılarımla "

İyi Parti Eğirdir Teşkilatında istifa eden isimler arasında;

 İlçe Başkanı Tahsin Taşbaş, Belediye Başkanı Adayı Tuba Karaca, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Tuncay ve Bilal Gürsel, Teşkilat Başkanı ve İlçe Başkanı Erkut Savran, İlçe Sekreteri Fatma Güleryüz, İlçe Muhasibi Canan Yiğitbaşı, Medyadan Sorumlu Başkan Ş. Arzu Yıldırım, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Adnan Şen, Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Ali İhsan Ünver, Eğitim Kültür Sanat Politikalardan Sorumlu Başkan Banu Tandoğan, Turizmden Sorumlu Başkan Öner Mercen, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Şefika Baskan, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yusuf Çarman, İletişim ve Propagandadan Sorumlu Başkan Ahmet Ünsal, Tarım ve Hayvancılık Politikalarından Sorumlu Başkan Muhammet Yavuzaslan, Çevre ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Başkan Ali Erdeğer, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Ali Çiftçi yanısıra Yönetim kurulu asil üyelerinden Hakkı Aydın, İsa Okutan, Hakkı Gencol ve Ahmet Yüceer bulunuyor.

İyi Parti'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Mustafa Tuncay ve Bilal Gürsel'in görevlerine bağımsız olarak devam edecekleri bildirildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma