Gündem

Gündem Haberleri

EĞİRDİR, MAVİNİN ŞEHRİ...


Gündem 28.12.2019 22:23:00 0
EĞİRDİR, MAVİNİN ŞEHRİ...

Batı Akdenizin incisi, masmavi renkleriyle ülkemizin en güzel, en gözde yerlerinden bir yer olan Eğirdir, maküs talihini yeniyor.

 

31 Mart yerel seçimlerinde rekor bir oy oranıyla Belediye Başkanılığına seçilen AK Parti adayı Veli Gök, güçlü ekibi ile beraber Eğirdir'i sil baştan yenilemek için plan ve projeleri üzerinde çalışmaya başlamış;

VELİ GÖK ile ilgili görsel sonucu

Uzun yıllardır, muhalefet yönetimlerin elinde harabeye dönen doğa harikası Eğirdir için çünkü yapılacak çok iş var:

 

Başlıca Turizmin alt yapısını hazırlamak, konut, doğalgaz, çevre düzenlemesi daha fazla istihdam gibi hizmetleri yapmaya yoğunlaşan Başkan GÖK, bir yandanda geçmişin kötü izlerini yok etmek için çalışmaları başlattığını öğrendik. Yani hem çalışıyor' hemde projelerini hayata geçirmek için Planını, Programını, Politikalarını belirliyor.

 

Bugün Eğirdir'i ziyaret ettim... "Eğirdir'de Belediye Başkanı Sayın Veli Gök'ün Basın danışmanıda olan kıymetli dostum-abim Kemal Erben ile buluşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk...

 

"Kemal Erben, 31 Mart'tan bu yana yapılan çalışmaları bir, bir anlattı. Başkan Veli Gök'ün nasıl bir enkaz ve borç batağı içinde olan bir belediyeyi devraldığını bunu Vatandaş'a hirmeden sabırla ve inançla nasıl düzeltmeye çalıştığını anlattı... Daha sonrada iştahla beş yıl içerisinde vaat ettikleri tüm hizmetleri hakkında izahı-nizamda bulundu. Zaten bunlar hayata geçtiğinde Eğirdir hakettiği konuma fazlasıyla gelir:

Belediye Başkanı Veli Gök'ün Eğirdir'e kazandırdığı sıfır maliyetli ve önemli bir hizmet olan elektrikli tekne ile bir gezi yapmak için beraber sahile çıktık, elektrikli teknenin etrafında toplanan meraklı misafirleride bindirerek beraber göl'ün masmavi sularına açıldık, kıyı hattını takip ederek bir ucundan diğer ucuna doyulamayacak güzellikteki eşsiz manzarayı izleyerek yaklaşık 1 saat bir tur yaptık.

 

Eğirdir'i tanıtmak için 12'den vuracak noktalarını, pratik rotalarını bilmek lazım.

 

Tekne ile gezimizde Eğirdir Adanın başka bir tarafındaysa ilginç manzaralara rastlıyoruz. Gölün ortasında görülebilen manzaraların yanı sıra, rehberin verdiği bilgiye göre suyun altında da 35 ila 50 metre derinliğe ulaşan mağaralar bulunuyor. Mağaraların derinliğinden dolayı burada suya yansıyan ciddi bir karanlık söz konusu. Bu da suya kadifemsi bir lacivert olarak yansıyor. Mavinin her tonunu görmek mümkün bu 'Eğirdir Göl'ü' ortasında...

 

Evet değerli dostlar, Eğirdir'i, Eğirdir'de mavi'yi keşvetmek için zamanınız daha yeni başlıyor. Özellikle bu yıl sezonun başlamasıyla sizleri çok farklı bir Eğirdir karşılayacak emin olun:


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı
Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de