EĞİRDİR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Eğirdir Meslek Yüksekokulundan 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için 22 Haziran 2022 tarihinde Mezuniyet Töreni yapıldı. Saat 14.00’de kale meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan progr


Gündem 24.06.2022 02:12:00 0
EĞİRDİR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU
Eğirdir Meslek Yüksekokulundan 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için 22 Haziran 2022 tarihinde Mezuniyet Töreni yapıldı. Saat 14.00’de kale meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, akademik personel ve öğrencilerin okula kadar yürüyüşüyle devam etti. Okul bahçesindeki programa aynı saatlerde Sayın Isparta Valimiz Aydın Baruş’un İlçemizde bir dizi inceleme ve ziyaretler gerçekleştirmesinden dolayı İlçe Protokolü katılamazken, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan SAVRAN, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut DEMİR, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğr. Gör. Mustafa GÖK, Belediye Şirket Müdürü Ömer Yılmaz,Bölüm Başkanları, öğretim elemanları, mezun öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Okul birincisinin konuşması, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Yüksekokul Müdürümüz Öğr.Gör.Mustafa GÖK mezun öğrencilere hitap etti. Okulumuzda dereceye giren okul 1.nci, 2.nci ve 3.üncüsü ile bölüm ve program 1.nci, 2.nci ve 3.üncü olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Mezuniyet törenimize ve okulumuza katkı sağlayan Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Veli GÖK’e, Ana Fruit Ltd.Şti.’ne, Hilmi ÖNCEL’e ve Ayşe KÖKLÜ’ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Çetin MEYDAN eşliğinde mezuniyet andı okundu ve kep atma töreninden sonra Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Arif KARAKALE eşliğinde müzik grubu öğrencilerimiz tarafından müzik sunusu gerçekleştirildi. Ardından tüm davetlilere mezuniyet ikramı yapılarak program sonlandırıldı. Tüm mezun öğrencilerimizi tebrik eder, bundan sonraki yaşantılarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.
Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Gök yaptığı konuşmada; ‘Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak “Uygulamalı Eğitimde Ortak Akıl” düsturuyla çıktığımız yolculuğumuzda üreten, şehrimize ve ilçemize katma değer oluşturan, üniversite ve sanayi işbirliğini önemseyen, öğrenci merkezli eğitimi ilke edinen Eğirdir Meslek Yüksekokulunda öğrenciler derslerde aldıkları teorik bilgileri uygulamaya dönüştürerek kaliteli bir eğitimle bölümlerinden mezun oluyorlar. Biz; dünyadaki gelişmeleri, değişimleri ve ihtiyaçları analiz ederek sistemimize uygun olanları uygulamak için yoğun bir mesai harcamakta; öğrencilerimizi iyi bir birey olarak yetiştirecek, en güncel teorik bilgilerle birlikte uygulama becerisini kazandıracak, girişimci ruhu azami düzeye ulaştıracak ve bilişim teknolojilerindeki en son yenilikleri kullanmayı garanti edecek bir eğitim sistemini uygulamaya çalışmaktayız. Sorumluluk bilinci, birikim, uygulama ve takım çalışması alışkanlığını kazanmış öğrencilerimizi Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde henüz eğitim aşamasındayken işverenlerle buluşacakları bir uygulamalı eğitime göndermekteyiz. Böylelikle öğrencilerimiz öğrenim yoluyla elde ettikleri teorik bilgileri uygulamayla bütünleştirerek mesleki becerilerini geliştirmekte, sektör içerisinde yetiştiği için iş bulma imkânını artırmakta, alanıyla ilgili sektörü tanıyarak kariyer planlaması yapabilme fırsatı yakalayabilmekte, sektöre dair yetenek ve yeterliklerini fark ederek işbaşında deneyim kazanabilmektedir.
Türkiye’nin konsept üniversitesi olarak hayata geçirdiğimiz uygulamalı eğitimle toplum ve üniversite işbirliğinin gerçekleştirilebilmesi, güncel gereksinimlere yanıt oluşturulabilmesi ve ülkemize her yönden katkı sağlanabilmesi noktasında ciddi aşama kaydetmiş durumdayız. Eğitim ve öğretim hedeflerimize ulaşabilmek adına yıl içerisinde önemli mesafeler de almış durumdayız. Ayrıca 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimize katkı sağlaması için birçok teknik gezi, konferans, seminer, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Tüm bunlarla ayrıcalıklı olduğumuzu biliyor, yeni mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını ve sevincini bir arada yaşıyoruz.
Öğrencilerimizin kıymetli aileleri, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Çok titiz çalışan akademik ve idari kadronun desteğiyle özgüveni yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirildi. Onlarla gurur duyabilirsiniz.
Sevgili öğrencilerim, bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan meslek sahibi gençler olarak kendiniz için, yakınlarınız için, ülkemiz için yapabileceğiniz çok şey olduğunu biliyorsunuz. Kararlı ve özgüveni yüksek gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların kaynağı olacaktır. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizin fedakâr ailelerini ve onların eğitimlerinde de aynı fedakârlığı gösteren saygıdeğer öğretim elemanlarımızı, kurumumuzdaki işleyişin sağlanmasında önemli paya sahip idari kadromuzu en içten duygularımla kutluyor ve sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.’ Dedi.

Doğal gaza Nisan'da zam yok! Doğal gaza Nisan'da zam yok!
Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak Küçükesence sağlıklı içme suyuna kesintisiz ulaşacak
ABD'li heyet TBMM'de ABD'li heyet TBMM'de
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı