Gündem

Gündem Haberleri

Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak

"Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak" sloganıyla hayat bulan, Ardıç Gönüllüleri ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin birlikte hazırladığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) toplantı salonunda lansman


Gündem 10.11.2021 12:29:00 0
Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak

"Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak" sloganıyla hayat bulan, Ardıç Gönüllüleri ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin birlikte hazırladığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) toplantı salonunda lansman toplantısı düzenlendi.

Proje ile ilgili sunum ve tanıtımların yapıldığı etkinliğe; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Orman İşletme Müdürü Fevzi Ceylani, Orman Fidanlık Müdürü Cumhur Gaffar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Fuat Bilgin, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Basri Sönmez, İlçe Başkanı Mehmet Demirel ve Ardıç Gönüllüleri katıldı.

Ardıç Gönüllüleri adına Prof. Dr. Eşref Adalı'nın açılış konuşması yaptı. Daha sonra ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler bir konuşma yaparak "Eğirdir Gölü ve çevresinin ardıç ağaçları ile yeniden yeşillenmesini amaçlayan "Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak" isimli sosyal sorumluluk projemiz Ardıç Gönüllüleri ile beraber gelişiyor ve büyüyor. 19'ncu yüzyılın sonlarında, Eğirdir Gölü’nün çevresini gezen gezginler bölgede hoş bir koku duyduklarını tarih kitapları yazarken günümüzde ardıç ağaçlarının yeniden Eğirdir ile buluşmasına vesile olmak hepimiz için çok değerli bir girişim olacaktır.  Çalışmalarımız Eğirdir Bağbuyan mevkiinde 8 hektar (yaklaşık 80 dönüm) araziyi 5000 ardıç ağacı dikmek ile başlıyor, hedefimiz Eğirdir'in tüm etrafında ağaçların yeşermesi, yaşlı ve yıpranmış olan dünyamıza küçücük bir nefes almasını sağlamaktır. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörlüğü olarak beraber yola çıktığımız ardıç gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Başta Prof. Dr. Eşref Adalı olmak üzere tüm Ardıç Gönüllüleri, proje kapsamında arı gibi çalıştı, Eğirdir sakinlerinin öncelikle ardıç ağacı konusunda bilinçlenmesi, ormanla hayata bakış açısını değiştirebilecek pozitif haberleri ülkemize verebilecek duruşları sergilediler. Sosyal sorumluluk projesi için gerekli insan kaynağını en iyilerini ikna ederek, yerel yöneticilerin de desteği ile ülkemiz insanının yan yana gelince neler başarabileceğine dair çok güzel örnekler verdiler, içlerindeki sönmeyen Eğirdir ve memleket ateşini gösterdiler, bir çoğu başka şehirlerde yaşamalarına rağmen ahde vefa örnekleri verdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Orman Bölge ve işletme Müdürlüklerine özel bir not düşmek istiyorum: Bizlere yönetimleri, personeli ve araçları ile canla başla bize destek oldular,  projemizin sürdürebilir olmasına, Eğirdir'imizin ve ülkemizin güzelleşmesi için çalışıyorlar onlara büyük bir teşekkürü borç bilirim. "Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak" isimli sosyal sorumluluk projemize destek olan ve gerçekleştiren herkesi en kalbi duygularımla kutluyor, sosyal sorumluluk projemizin Eğirdir'imize, şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum”  dedi.

Rektör Diler'in konuşmasının ardından "Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak" isimli sosyal sorumluluk projesine vermiş oldukları üstün katkılardan dolayı ISUBÜ tarafından Orman İşletme Müdürü Fevzi Ceylani ve Orman Fidanlık Müdürü Cumhur Gaffar'a, Ardıç Gönüllüleri; Prof. Dr. Eşref Adalı, Ali Taş, Mehmet Demirel, Hande Özdamar Tığlı, Abdullah Kemal Sinan, Leman Budak, A. İhsan Gökdal, Prof. Dr. Tuncay Yiğit, Doç. Dr. Serkan Üncü, Prof. Dr. Mustafa Avcı, Öğr. Gör. Mustafa Gök'e birer teşekkür plaketi sunuldu.

Proje hakkında bilgiler veren Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Ardıç Gönüllüsü Prof. Dr. Mustafa Avcı şunları söyledi: “Dikilecek her bir fidan fevkalade önemli. Günümüzde ormansızlaşma, orman yangınları, iklim değişikliği, kuraklık gibi terimler ne yazık ki gündemimizi işgal etmekte ve bugün de bildiğiniz gibi İskoçya’da iklim değişikliği kongresi devam etmekte. Bir çok bilim insanının söylediğine göre de son noktaya kadar geldi ve dünyamızın tahribatı kaldıracak hali kalmadı. İnşallah o toplantıda dünyamız ve gelecek nesillerimiz için iyi sonuçlar çıkacağına ümit ediyoruz. Genel Müdürlüğümüz her yıl 300 milyonun üzerinde fidan üreterek toprakla buluşturmakta. Bunun yanında tohumdan da büyük arazileri ormanlaştırmakta. Eşref Adalı hocamızın önderliğinde, Eğirdir’de bazı büyüklerimiz, arkadaşlarımız böyle bir hareketi başlattılar ve bizlere geldiler. Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak projesinin hayata geçirilmesi konusunda  kış aylarında çalışmaya başlandı. Hazırlıklar yapıldı, inşallah 11.11.2021 Perşembe günü fidanlarımız toprakla buluşacak ve Eğirdir yeniden daha fazla ardıç kokacak. Ardıç Gönüllüleri olarak bizim de bir katkımız olması bir memleket görevidir diye düşünüyoruz.” dedi.

Toplantı, 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 11.00'de Eğirdir Bağbuyan mevkinde ardıç fidanlarının toprakla buluşması için düzenlenecek törende buluşmak üzere sona erdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor! Lüks tüketim ekonomik krizde artıyor!