EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA ŞUBE BAŞKANI; HÜSEYİN ARSLAN’DAN VEFA ÖRNEĞİ


Gündem 2.09.2020 00:19:00 0
EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA ŞUBE BAŞKANI; HÜSEYİN ARSLAN’DAN VEFA ÖRNEĞİ

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Eğitim-Bir-Sen in Isparta’mızda kuruluşundan bugüne kadar başkanlık görevinde bulunan tüm isimleri tek tek ziyaret ederek emeklerinden dolayı teşekkür ediyor ve görüş alışverişinde bulunuyor.

  Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen’in Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, yaklaşık 3 hafta önce profesyonel sendikacılık statüsüne geçerek çalışmalarına devam ediyor.   Arslan, Memur-Sen ve Eğitim-Bir- Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın “Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri” sözlerinden yola çıkarak Isparta’da Eğitim-Bir-Sen başkanlığı yapan isimleri bir bir ziyaret ederek bugüne kadar sendikaya verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Arslan, sendika eski başkanlarıyla görüş alış verişinde bulundu.

ESKİ BAŞKANLARA VEFA ZİYARETİ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Isparta Kurucu Başkanı Mustafa Sağlam, eski başkanlardan Hüseyin Özçelik ve İhsan Arıcı’yı ziyaret eden Arslan, “Tüm başkanlarımızı ziyaret ettim. Bugüne kadar verdikleri büyük emeklerden dolayı kendilerine teşekkürlerimi ilettim. Bundan sonraki sendikal faaliyetlerde yanımızda görmek istediğimi belirttim. Kendilerinin tecrübelerinden yararlanıyoruz ve yararlanmak istiyoruz. Son derece anlamlı ve verimli bir ziyaret dizisi oldu” ifadelerini kullandı.

SENDİKAMIZI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

Eğitim-Bir-Sen eski şube başkanları da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sendikamız bizim için oldukça önemli. Büyük emekler verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Üzerimize düşen tüm görevlerde en ufak bir tereddüde düşmeden başkanımızla birlikte hareket edeceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz emeği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Tüm faaliyetlerin içerisinde yer alacağız. Sendikamızı bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hep birlikte, birlik ve dayanışma duyguları içerisinde büyüteceğiz” dediler.

ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE EĞİTİM CAMİASININ YANINDA OLDUK

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Arslan, pandemi sürecinde eğitim faaliyetleri ile ilgili de bir değerlendirmede bulunarak 2020 /2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustosta uzaktan eğitimle başladığını ancak birçok sorunun beklediği zor bir yıl olduğunu bu konuda eğitim-bir-sen olarak "kovid-19 salgınını gölgesinde eğitim, riskler ve öneriler" başlıklı bir rapor hazırlanarak bakanlığa iletildiğini Raporda okulların açılması konusunda tartışmalara katkıda bulunmayı ve hangi şartlarda açılması gerektiği okullar açılırken ve açıldıktan sonra hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği okulların açılmadığı bir senaryoda uzaktan eğitimin nasıl yürütülmesi gerektiği konularında öneriler yer aldığını, yine bu zor zamanda genel merkez nezdinde maddi ve manevi destek sağlayarak her zaman olduğu gibi milletimizin yanında olduklarını belirtti. “Salgın sürecinde, kamu hizmetlerinin yanı sıra, sendikacılık faaliyetlerinde de, teşkilatlanma kulvarında, üye kaydından üyelerle temasa kadar birçok faaliyet gerçekleşemedi ya da sınırlı sayıda gerçekleştirme imkânı elde edilebildi. Cumhurbaşkanı başkanlığında gerçekleşen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda, süreç boyunca eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin sağlık ve güvenlikleri için neler yapılabileceği tartışılmıştır. Bu toplantıya eğitim çalışanlarının yetkili sendikası olarak katılarak görüş ve önerilerimizi ilettik.  Yüz yüze eğitim faaliyetine fiilen ara verildiği bu zorlu süreçte Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının mağdur olmaması için yoğun çaba göstermiştir. Bu bağlamda eğitim çalışanlarımız hiçbir hak kaybına uğramamış, özlük haklarında herhangi bir kayıp yaşamamıştır. Öğretmenlerden usta öğreticilere hiçbir arkadaşımızın, ek ders ücretleri dâhil, mali hak kaybıyla karşılaşmaması sendikal takiplerimizin, taleplerimizin ve tekliflerimizin, nihayetinde örgütlü gücümüzün eseridir” ifadelerini kullandı. Arslan, yeni eğitim öğretim yılının da hayırlı olmasını diledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü