EĞİTİM BİR – SEN' den Hukuk Zaferi


Gündem 31.01.2020 18:59:00 0
EĞİTİM BİR – SEN

Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Arslan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici atama yönetmeliğinden doğan hukuksuz uygulamayı ortadan kaldırmak için Isparta İdare Mahkemesine açtıkları davayı kazandıklarını bildirdi.
 
Şube Başkanı Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici atama yönetmeliğine göre görev süresini doldurup tekrar yönetici olarak görevlendirilmek üzere ilgili mevzuat hükümleri gereği atama şartlarını taşıdığı tespit edilen üyelerimizden bazıları mevzuata aykırı olarak tercih ettikleri kurumlara yönetici olarak görevlendirilmemişlerdi.
Bu hukuksuz uygulamayı ortadan kaldırmak için Isparta İdare Mahkemesinde sendika avukatlarımızın açmış olduğu iptal davası sonuçlanmış ve haksızlığa uğrayan üyelerimiz tekrar idareci olarak görevlendirme hakkını kazanmışlardır.
Isparta'mızın geleceğini oluşturan güzide eğitim kurumlarında görevlerini sürdürecek olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun der yaşanacak her türlü hukuksuz uygulama karşısında Sendikal duruş göstererek hak arama mücadelesinde her daim üyelerimizin yanında olacağımızı bildiririz.
 
Bu tür uygulamaların tekrar yaşanmaması için de önerilerimiz; Eğitim kurumu yöneticiliği, ikincil görev olmaktan çıkarılarak meslekleşmeyi sağlayacak çalışmalar yapılmalı, bununla ilgili olarak yetiştirme programları hazırlanmalıdır. Eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim liderliğine dönüştürülmesi, yöneticiliğin profesyonel bir meslek olarak ele alınarak '' ikincil görev'' ve' 'görevlendirme' ' kapsamından çıkarılarak kadro ünvanlı bir uzmanlık mesleği haline dönüştürülmesiyle mümkündür. Eğitim kurumu yöneticilerinin bir eğitim ve okul lideri olarak insiyatif alanları genişletilmeli, mevzuat kuşatmasından kurtarılmalı, bürokratik rolleri azaltılmalı, yetkilendirip güçlendirilerek eğitim - öğretimle ilgili rolleri öne çıkarılmalıdır. Okul liderliği, yetki ve yeterlilikler yönünden güçlendirildiği gibi, maddi ve manevi yönden de cazip bir meslek haline getirilmelidir” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor