Eğitim Bir-Sen Kilisten Boğaziçi tepkisi

Eğitim-Bir-Sen Kilis İl Başkanı Bekir Şen; Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili darbe arayşına geçit vermeyeceklerini söyledi.


Gündem 6.02.2021 15:30:00 0
Eğitim Bir-Sen Kilisten Boğaziçi tepkisi

KİLİS (İGFA) - Eğitim-Bir-Sen Kilis İl Başkanı Bekir Şen, Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların yerinin değiştirilmesini ‘ağaçlar katlediliyor’ bahanesiyle fırsata çevirmeye çalışanların, 28 Şubat’ın psikolojik harekâtını andıran söylem, yöntem ve eylemlerle darbe arayışına girenlerin, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ortamı kendisine uygun bir zemin olarak görenlerin yeni bir tezgâh peşinde olduğunu söyledi.
Hukuka, kanuna ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen rektör atamasını kendi ideolojik saplantılarına uygun bulmayanların, algısal yöntemlerle, tepkisel söylemlerle bir eylem kapasitesi oluşturma gayretkeşliği içinde olduğunu savunan Şen, "Yeni atanan rektörün daha önce bir siyasi partiden aday olduğu bahanesiyle rektör olarak görevlendirilmesine karşı çıkanların siyasi özgürlüklerden ne anladığı, amaçlarının bilim değil, sadece ideoloji olduğu, bazı hak ve özgürlükleri sadece kendilerine yakıştırdıkları, vandallıklarından ve sürekli darbe arayışlarından açıkça belli olmaktadır.
Kıblemiz olan Kâbe’nin resmini saygısızca yere atanlar, kendi öğrencilerini fişleyenler, ‘mesele Boğaziçi değil, sen hâlâ anlamadın mı?’ pankartıyla, Gezi’yle akrabalığını ortaya koyanlar, aradıklarını asla bulamayacak. Biz her zaman düşünce ve fikir özgürlüğünden yanayız" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak, yasakların ve sınırlamaların kalkması, özgürlük alanlarının genişlemesi için mücadele ettiklerinin altını çizen Bekir Şen, "Görüntüsü yerli, zihniyeti yabancı, İstiklal Mücadelesinin manasını bilmediği için istikbali müstemleke temsilciliği olarak hayal eden, kaosla beslenen bu zihniyetin milletimizin iradesine ket vurmasına, devletin bağımsızlığına karşı, 28 Şubat’ta, 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da olduğu gibi, aynı kararlılıkla duracağız" dedi.

 


Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat! Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Su krizinde tasarruf öncelikli model Su krizinde tasarruf öncelikli model
Seçim zaferini karpuzla kutladılar Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç