Eğlence mekanlarına Koronavirüs düzenlemesi


Gündem 16.03.2020 01:30:00 0
Eğlence mekanlarına Koronavirüs düzenlemesi

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Yapılan açıklamaya göre 81 ile gönderilen ek genelgeyle Koronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacak.

Corona virüsü tedbirleri sıklaştırılıyor. Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir düzenleme geldi.,

İçişleri Bakanlığı açıklamasında "Koronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacak." denildi.

81 İLE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Coronovirüs tedbirleri konulu ek genelge gönderdi. İllere gönderilen ek genelge ile Coronavirüs salgının Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.

Genelgede; Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; "Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri" olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10:00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.

Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

Antalya’da rüşvet ve yolsuzluk davasında ilk duruşma yarın Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla açılan davada yargılama süreci başlıyor. Aralarında eski büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu 5’i tutuklu toplam 41 sanık, yarın görülecek ilk duruşmada hakim
Bakan Uraloğlu’ndan Dereboğazı yolu müjdesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Isparta ziyaretinde önemli ulaşım projeleri gündeme geldi. Dereboğazı yolu için müjde veren Bakan Uraloğlu, şehir hastanesi kavşağı ve yeni açılan ulaşım projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.
ITSO’dan Bakan Uraloğlu’na 5 Maddelik "Ulaşım" Dosyası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, kenti ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Isparta’nın ulaşım sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosya takdim etti. Dosyada, Sabiha
Kaş–Kumluca arasında fırtına uyarısı: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Kaş ile Kumluca ilçeleri arasındaki kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.