EGM Bekçi Alımı 2020! KPSS Yaş ve Lise Mezunu Şartı Başvuru Kılavuzu


Gündem 17.06.2020 23:50:00 0
EGM Bekçi Alımı 2020! KPSS Yaş ve Lise Mezunu Şartı Başvuru Kılavuzu

2020 yılı EGM bekçi alım ilanı on binlerce aday tarafından bekleniyor. 81 İl geneli yapılması beklenen bekçi alımlarında kontenjan detayları merak edilirken ilanın ne zaman yayımlanacağı, KPSS şartının olup olmayacağı, yaş şartının 31'in üzerine çekilmesi ve lise mezunu şartının esnetilmesi başlıkları da adaylardan tarafından aranıyor.

İçişleri Bakanlığı EGM bünyesine 2020 yılında Bekçi alımı yapacak. Bekçi kadrosuna yapılacak güçlendirmeler kapsamında çok sayıda personel istihdam edilecek. Söz konusu personel alımlarına başvuru yapacak adaylar ise bakanlığı belirlediği başvuru şartlarını sağlamak zorunda. Peki EGM bekçi alım ilanlarına kimler başvuru yapacak? Başvuru işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak? Sgkbulteni.com olarak bekçi alımlarına ilişkin ayrıntıları tek tek ele alıyoruz. 

EGM 2020 YILI BEKÇİ ALIMLARI BAŞVURU ŞARTLARI

2020 yılında yapılacak olan Bekçi alımlarında adayların sağlamaları gereken başvuru koşullarında herhangi bir değişiklik olması beklenmiyor. Bu konuda bakanlığın açıklamış olduğu bir düzenleme bulunmazken sgkbulteni.com olarak genel başvuru şartlarını aktarıyoruz. 

* Adaylar başvurularını KPSS'siz olarak yapacaklar.

* Bekçi alımları lise, önlisans ve lisans düzeyinden olacak. 

* İlana başvuru yapabilmek için adayların 31 yaş şartını sağlamaları gerekiyor. 

* Bunun yanında adayların Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kötü şöhretli unvana sahip olmamak, görevine engel sağlık sorunu bulunmamak, silah kullanımına engel durumu olmamak, 18 yaşından büyük olmak gibi genel koşulların tamamını sağlamaları gerekiyor. Bu koşullar 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan koşullar oluşuyor.

BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2020 yılı EGM bekçi alımlarının güz dönemine doğru yayımlanması bekleniyor. Genel olarak beklenti İçişleri Bakanlığı'nın ilanı Ağustos Eylül döneminde ilan etmesi yönünde. Ancak bu durum koronavirüs ile mücadele sürecine göre değişebilir. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü