EİBden iklim krizine destek taahhüdü

Paris İklim Anlaşmasının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ardından Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, iklim krizi ile mücadeleye desteğinin artarak süreceğini taahhüt etti.


Gündem 8.10.2021 13:30:00 0
EİBden iklim krizine destek taahhüdü

İZMİR (İGFA) -  Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin anlaşmayı şu tarihe kadar onaylamayan tek OECD ve G20 ülkesi olduğunu hatırlattı. Jak Eskinazi, 2020 yılında sona eren Kyoto Protokolü’nden sonraki süreçte küresel iklim rejiminin netleştiren Paris Anlaşması’nı şimdiye kadar 197 ülke imzalamış, 191’i onaylandığını belirterek, "Türkiye, 5 yıl önce imza attığı anlaşmaya taraf olarak süreci tamamladı ve anlaşmayı onaylayan 192’inci ülke oldu. Her ne kadar geç olsa da, zaman kaybı olsa da olumlu bir adım. Türkiye’nin dahil olması gereken çok fazla süreç, iyileştirilmesi gereken çok fazla şey var. Ülkemiz iklim krizini gerçekten bir kriz olarak görmeli ve bundan sonraki süreçte tüm taraflar aktif olarak çalışmalı. Anlaşmaya taraf ülkeler ulusal katkı beyanlarıyla kendi hedeflerini belirledi. Türkiye'nin yanıbaşında, Avrupa'da tüm sektörleri dönüştüren yatırımlar gerçekleşiyor” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DEPARTMANI...

İzmir'de Türkiye'nin ilk Yenilenebilir Enerji Ekipman ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nin kurulmasına yönelik çalışmaları başlattıklarını açıklayan Jak Eskinazi, enerji verimliliği başta olmak üzere gerekli politikaların öncelenmesi ve hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Eskinazi, AB Yeşil Mutabakata uyum için ihracatçı sektörlerin uyum sağlama sürecine destek olmak, projeler geliştirilmesi için Ege İhracatçı Birlikleri’nde Sürdürülebilirlik Departmanı kurduklarını söyledi. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı